Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Створення нової сучасної системи надання екстреної медичної допомоги в регіоні триватиме у два етапи

7 лютого 2013 - 10:49

Обласна влада залучає до процесу вироблення стратегії створення нової системи екстреної медичної допомоги найкращих науковців, практикуючих лікарів та організаторів системи охорони здоров’я регіону.

Олександр Пеклушенко провів нараду, у якій взяли участь керівники провідних клінік Запоріжжя та області, а також представники обласної та міської влади. Під час зустрічі обговорювалася концепція створення сучасної системи надання екстреної медичної допомоги, яка має відповідати філософії реформування медичної сфери держави.

Нагадаємо, що цього тижня Олександр Пеклушенко відвідав «Запорізьку станцію екстреної медичної допомоги». Як зазначив очільник області, застаріла матеріально-технічна база цієї установи та затісне приміщення не надають можливості для створення абсолютно нового сучасного Центру швидкої допомоги, який відповідатиме вимогам часу і має стати своєрідним «центром управління» системи надання швидкої допомоги жителям Запорізької області.

Саме тому було ухвалене рішення розглянути можливі альтернативні варіанти, котрі дозволять в майбутньому організувати в регіоні систему надання екстреної допомоги абсолютно нової якості.

Учасники наради обговорили різні варіанти розташування Центру екстреної медичної допомоги. За словами начальника департаменту охорони здоров’я ОДА Андрія Запорожченка, досвід сусідніх областей, в яких уже створені нові Центри, довів, що оптимальним варіантом для його розміщення є або діюча клініка, або ж приміщення поряд з медичним закладом.

- Розташування поряд з великою лікарняною установою – найефективніше з урахуванням логістики, а також наявності фахівців та засобів лікування. Вважаю, що у подальшому ми маємо рухатися саме цим шляхом, - зазначив Андрій Запорожченко.

Його думку підтримали й інші учасники засідання. Крім того, за словами фахівців, розміщення центру на території лікарні дозволить організувати на його базі навчання студентів та залучати до його роботи науковий потенціал. Серед варіантів, які розглядалися під час наради, – це, зокрема, 5 міська лікарня та обласна клінічна лікарня.

- Отже наше завдання мінімум на найближчий час – створити диспетчерську на базі «Запорізької станції екстреної медичної допомоги», а середньострокове завдання – облаштувати сучасний Центр екстреної медичної допомоги, який дозволить надавати послуги абсолютно нової якості, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Відтак голова облдержадміністрації доручив створити робочу групу, яка у найкоротший термін має розробити концепцію нового Центру екстреної медичної допомоги, визначитися з місцем його розташування, а також відшліфувати усі деталі нової системи надання швидкої медичної допомоги населенню Запорізької області. 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»