Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області розробляють програму розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення Дніпра

7 лютого 2013 - 11:01

В обласній державній адміністрації відбулося засідання робочої групи з розробки регіональної програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро, яке провів стажист на посаду заступника голови ОДА Сергій Грачов.

Нагадаємо, з 1 січня поточного року набув чинності Закон України «Про затвердження Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року». У зв’язку із цим в області розпочато роботу з розробки власної місцевої програми. Слід зазначити, що з метою уникнення дублювання існує потреба відкоригувати вже існуючі обласні програми, які перегукуватимуться з новою. Йдеться про програми «Питна вода Запорізької області» та «Програма будівництва, реконструкції, модернізації об’єктів інфраструктури соціально-культурного та екологічного призначення».

Як повідомив начальник обласного управління водних ресурсів Володимир Шляховчук, на даний час вже узагальнені пропозиції райдержадміністрацій щодо заходів, які необхідно включити до нової програми, а також проведено порівняльний аналіз та моніторинг чинних регіональних програм.

- Враховуючи те, що наразі остаточно невідомо за яким принципом відбуватиметься фінансування заходів загальнодержавної програми, ми включимо до обласної програми всі об’єкти, які відповідають вимогам для фінансування. Це дозволить максимально використати фінансові ресурси програм та на умовах фінансування з державного та обласного бюджетів досягти кращих результатів, - зазначив В. Шляховчук.

Загалом екологічне оздоровлення басейну р. Дніпро передбачає упорядкування споруд водовідведення на об’єктах ЖКГ та урбанізованих територіях, забезпечення екологічного функціонування дніпровських водосховищ, запобігання забрудненню підземних вод, відродження та підтримання сприятливого гідрологічного стану річок тощо.

- Враховуючи важливість питання, прошу всіх посадовців, які є відповідальними за розробку проекту програми, активізувати роботу та сумлінно поставитись до формування переліку заходів, які забезпечать розвиток водного господарства, а також дозволять зберегти екологію та оздоровити води центральної річки країни, - резюмував Сергій Грачов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»