Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ми повинні викоренити таке ганебне явище, як браконьєрство»

11 лютого 2013 - 16:59

Олександр Пеклушенко: «Ми повинні викоренити таке ганебне явище, як браконьєрство»

Нині тривають пошуки двох чоловіків, які увечері 6 лютого у с. Біленьке Запорізького району вийшли на риболовлю і до теперішнього часу не повернулись. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучено три плавзасоби, спецтехніка та 23 чоловіки особового складу ГТУ МНС України в Запорізькій області. Про це повідомив начальник служби Олексій Лепський.

- 7 лютого о 10:23 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про зникнення двох чоловіків: 38-річного батька та його 21-річного сина. Подія сталася на річці Дніпро в районі села Біленьке Запорізького району. Напередодні, 6 лютого, близько восьмої години вечора вони вийшли на рибалку та досі не повернулись. Телефонного зв’язку зі зниклими не було. Терміново на місце ймовірного зникнення направили рятувальний катер та водолазне відділення, рятувальники якого проводили обстеження заплав річки Дніпро. Ані плавзасобу, ані людей виявити не вдалось. Пошуково-рятувальні роботи значно ускладнюються тим, що вся ріка заповнена рибальськими сітками, які перешкоджають пересуванню рятувальників, - наголосив Олексій Лепський.

 Як повідомив посадовець, зранку 8 лютого було відновлено пошук зниклих рибалок. Окрім рятувальників, для проведення пошуково-рятувальної операції залучені співробітники МВС і рибінспекції. Спеціально створені групи проводять обстеження як водної акваторії, так і берегової лінії. Три пошукові водолазні групи працюють на воді, ще три мобільні оперативні групи обстежують прибережну територію.

- Ми долучили до пошуково-рятувальних робіт працівників правоохоронних органів, було складено психологічний портрет зниклих осіб. Згідно зібраній інформації, чоловіки займались браконьєрством, крали рибу з чужих рибацьких сіток. У нас безліч структур та організацій, які повинні боротися з браконьєрством, але цей випадок у черговий раз доводить, що робота в цьому напрямку організована на неналежному рівні, а відтак ситуацію необхідно якнайшвидше виправляти, – підкреслив керівник області.

Олександр Пеклушенко доручив своїм заступникам Петру Гончаруку та Сергію Грачову (стажист) організувати нараду за участю правоохоронців, під час якої буде обговорено проблемні питання боротьби з браконьєрством.

- Ми повинні викоренити таке ганебне явище, як браконьєрство. Необхідно організувати масові рейди, які матимуть не одноразовий, а регулярний характер, – наголосив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області