Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада та народні депутати України від Запорізької області документально закріпили наміри про співпрацю

12 лютого 2013 - 16:22

Між обласною державною адміністрацією, обласною радою та новоствореним міжфракційним  депутатським об’єднанням «Запорізький край» у складі Верховної Ради України VII скликання підписано Протокол намірів про співпрацю, згідно якого запорізькі парламентарі зобов’язуються лобіювати інтереси Запорізького краю в Верховній Раді України.

- Сьогодні нікого з присутніх не треба закликати до об’єднання в ім’я інтересів нашого регіону, адже кожний з нас добре усвідомлює свою частину відповідальності за долю нашого регіону, за успішність та ефективність його розвитку, за добробут кожної запорізької родини, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами керівника області, створення міжфракційного депутатського об’єднання «Запорізький край» та підписання протоколу про співпрацю з обласною владою стане символічним сигналом до початку спільної роботи, головна мета якої – захист та розвиток потенціалу Запорізького краю.

- Завдяки підтримці та активній роботі народних депутатів минулого скликання ми отримали практично у два рази більше коштів на реалізацію найважливіших соціальних та інфраструктурних проектів регіону. Фактично друге життя отримали 40 медичних закладів, 89 шкіл, 34 об’єкти культури та спорту. В повному обсязі надійшли 770 млн. грн. на головний будмайданчик регіону – мостові переходи через Дніпро. Переконаний, що запорізька команда в новому парламенті спрацює так само ефективно, а відтак область зможе зробити потужний ривок в соціально-економічному розвитку, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Наразі один з головних пріоритетів влади – розвиток аграрного виробництва, забезпечення продовольчої безпеки та цінової стабільності на споживчому ринку. У гуманітарній сфері один з головних пріоритетів – це модернізація медицини, покращення матеріально-технічної бази лікарень, створення сучасного Центру екстреної медичної допомоги.

- Об’єктом №1  залишається будівництво мостових переходів через Дніпро. За умови стабільного фінансування, яке може бути забезпечено, в тому числі, і за допомогою наших парламентарів, ми вже цього року зможемо завершити першу чергу головного будівництва. Також серед надважливих для нас об’єктів – обласний перинатальний центр, поліклініка в Кушугумі, обласний протитуберкульозний диспансер, палац спорту «Юність», обласна філармонія, аеропорт «Запоріжжя», обласна дитяча та обласна клінічна лікарні. Переконаний, що частина цих об’єктів поточного року стануть пусковими, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Наразі особливої підтримки потребують сільські території, для яких головні проблеми – це газ, вода та дороги. На сьогодні централізованим митним водопостачанням в області забезпечені лише 62% сільських населених пунктів, неякісною питною водою користуються майже половина жителів області. Поточного року планується спрямувати 50 млн. грн. державних коштів на капітальний ремонт систем водозабезпечення та водовідводу. Рівень газифікації регіону складає близько 35,8% від необхідного, і це не дивлячись на прогрес в цьому напрямку поточного року. Тож спільне завдання обласної влади та народних депутатів – створити комфортні умови для проживання населення.

Саме з цією метою було ухвалено Протокол намірів про співпрацю між міжфракційним  депутатським об’єднанням «Запорізький край» у складі Верховної Ради України VII скликання, Запорізькою обласною державною адміністрацією і Запорізькою обласною радою. Підписи під документом поставили Олександр Пеклушенко, В’ячеслав Богуслаєв та Павло Матвієнко.

Сторони-підписанти домовились про спільне вирішення на законодавчому рівні питань, спрямованих на розвиток соціально-економічного і гуманітарного потенціалу Запорізької області, про роботу над покращенням інвестиційної і фінансової привабливості Запорізького регіону, підвищенням його конкурентоспроможності. Також народні депутати спільно з обласною владою зобов’язуються ефективно відстоювати інтереси Запорізького регіону і створювати умови для його динамічного розвитку, а також реалізовувати регіональні програми и визначати стратегічні пріоритети розвитку.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області