Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Наше спільне з народними депутатами завдання – це бюджетна справедливість та розвиток Запорізького краю»

12 лютого 2013 - 16:43

Першим спільним заходом, в якому взяли участь представники новоствореного міжфракційного депутатського об’єднання «Запорізький край» та керівництво області та міста, стало відвідування об’єктів, котрі мають стратегічне значення для усього регіону.

Перинатальний центр, мостові переходи через Дніпро, Національний заповідник «Хортиця» - об’єкти не обласного, а й державного значення, які потребують об’єднання зусиль усіх гілок влади для їх розбудови. Народні депутати, які увійшли до міжфракційного об’єднання «Запорізький край», ознайомилися з ходом робіт на перинатальному центрі та запорізьких мостах, обговорили стан та перспективи розвитку Національного заповідника.

Як підкреслив під час підсумкової прес-конференції голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, головне, на що сподівається обласна влада у співробітництві з народними депутатами від Запорізького краю – справедливий розподіл бюджетних коштів між регіонами.

- Я менш за все хотів би вибудовувати наші стосунки з народними депутатами за принципом постановки завдань. Наше спільне з народними депутатами завдання – це бюджетна справедливість та розвиток Запорізького краю, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Якщо будівництво перинатального центру та запорізьких мостів активно просувається і потребує лише сталого фінансування, то у питанні розвитку заповідника «Хортиця», необхідно працювати не лише у фінансовому напрямку. Хортиця має стати національним проектом – вважає голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, адже історично-культурне значення цього об’єкту в масштабах країни є надзвичайно важливим.

За словами генерального директора Національного заповідника Максима Остапенка, сьогодні Хортиця входить до трійки найбільш затребуваних туристичних об’єктів в Україні. Але потенціал у заповідника є значно більшим. Необхідно наповнювати змістом історичний комплекс «Запорізька Січ», створювати музей старовинних човнів, розвивати інтерактивний сегмент туристичної роботи. Для цього потрібно не тільки забезпечити стале фінансування, а й ухвалити державну програму, яка забезпечить системний розвиток національного заповідника «Хортиця».

Підтримати прагнення керівництва регіону та заповідника пообіцяв голова міжфракційного об’єднання «Запорізький край», народний депутат В’ячеслав Богуслаєв.

- Сьогодні ми не тільки повинні відроджувати підприємства, ремонтувати трамваї та тролейбуси, ми маємо більше уваги приділяти духовній складовій життя. Саме тому наша депутатська група сьогодні перебуває на Хортиці. Це святиня світового масштабу, і ми прийшли вклонитися нашим предкам та подякувати тим, хто зберігає історію. З цього ми починаємо свою роботу і будемо всіляко допомагати власною законотворчою діяльністю нашому Запорізькому краю, - зазначив В’ячеслав Богуслаєв.

Підбиваючи підсумки зустрічі з народними депутатами, голова облдержадміністрації акцентував увагу на тому, що до запорізької депутатської групи зможуть приєднатися усі бажаючі.

- Я ще раз повторюю: двері депутатської групи відкрито. Кожен, хто вважає себе запоріжцем, зможе знайти своє місце та роль у цьому об’єднані народних депутатів, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни