Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Наше спільне завдання з воїнами-інтернаціоналістами – прищеплювати молоді слов’янські цінності»

13 лютого 2013 - 14:31

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з учасниками бойових дій на території інших держав та обговорив з ними нагальні проблеми та шляхи їх подолання за допомоги обласної влади.

- Сьогодні є люди, які, коментуючи дії воїнів-інтернаціоналістів, кажуть: це була не та країна, не та війна. Країну не обирають. І та країна, яка називалася Радянський Союз, була й залишатиметься для нас Батьківщиною. Дякувати Богові, що були та є люди, які виконали цей священний обов’язок ціною свого життя та здоров’я, в ім’я миру. Ми повинні використовувати у своїй роботі неоціненний життєвий досвід воїнів-інтернаціоналістів, мужність, братерство та дух товариства цих людей - саме такої філософії потребує молоде покоління. Саме на цьому досвіді мають формуватися долі та характери підростаючого покоління, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Як повідомив голова обласного об'єднання Української спілки ветеранів Афганістану Олександр Наметченко, наразі залишається єдиний район в області - Великобілозерський, де немає пам’ятника учасникам бойових дій на території інших держав.

- Минулого року спільними зусиллями з обласною владою нам вдалося зробити дуже багато. Так, у Кам’янсько-Дніпровському районі встановлено пам’ятник учасникам бойових дій на території інших держав, 2 серпня було влаштоване масштабне свято з нагоди Дня ВДВ, у жовтні видано «Книгу пам’яті України. Інтернаціоналісти», у с.Фруктове встановлено меморіальну дошку, придбано сім квартир для запорізьких учасників бойових дій на території інших держав, - повідомив Олександр Наметченко.

Також він зазначив, що в кількох районах області вже встановлено меморіальні дошки воїнів-інтернаціоналістів, які загинули під час бойових дій, і це треба зробити по всій області, у тому числі – в Запоріжжі. Олександр Наметченко відзначив, що потрібне перевидання «Книги пам’яті України. Інтернаціоналісти», адже вдалося зібрати багато цінної інформації, яку необхідно додати в нове видання.

Від імені голови Української спілки ветеранів Афганістану Сергія Червонописького Олександр Наметченко вручив подяки Олександру Пеклушенку та Павлу Матвієнку.

- Ми повинні відродити фестиваль афганської пісні, я пам’ятаю його ще з 1999 року. Тому нам слід підготувати бюджет фестивалю та строки і, впевнений, ми знайдемо кошти для його проведення. Питання щодо перевидання «Книги пам’яті України. Інтернаціоналісти» також можна вважати закритим – ми це обов’язково зробимо. Стосовно встановлення іменних меморіальних дошок – я теж повністю підтримую цю ініціативу. Необхідно підготувати їх повний перелік, і максимум за два роки вони всі будуть встановлені. Крім того, за кожною ветеранською організацією буде закріплено місцевого бізнесмена, який буде надавати фінансову допомогу на її діяльність. Переконаний, що бажаючих буде достатньо, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Підбиваючи підсумки, голова облдержадміністрації зазначив, що спільне завдання влади та воїнів-інтернаціоналістів – зробити так, щоб іноземна псевдокультура остаточно не затягнула підростаюче покоління, якому треба прищеплювати справжні слов’янські цінності та традиції.

- Ми можемо та повинні стати оплотом для захисту молоді від фашистських організацій. Пропоную проводити «зірниці» для молоді, щоб вона виховувалась здоровою не лише фізично, а й духовно. Нехай ми будемо рухатися шляхом реалізації маленьких справ, але в підсумку зможемо вирішити найактуальніші проблеми, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області