Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Правда про афганську війну – вустами її учасників

13 лютого 2013 - 15:33

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов взяв участь у проведенні  уроку мужності «Обпалені війною», який з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав пройшов у кіноконцертному залі ім. Довженка.

Слухачами заходу стали ветерани-афганці, матері, які втратили на війні синів, учнівська та студентська молодь, військовослужбовці.

- Звертаюсь до молодих людей, які присутні в залі. Незважаючи на велику кількість сьогоденних проблем, ви є щасливими, бо живете під мирним небом без остраху за своє життя. Сьогодні ми почуємо історію простих солдатів, іноді ваших однолітків, яким випала зовсім інша доля. Одні з них загинули, інші були серйозно травмовані, про долю деяких ми взагалі досі нічого не знаємо. Однак кожен з них, хто хоча б раз вийшов на поле бою,  засвідчив вірність військовій присязі, не зрадив друзів та свою країну, - зазначив заступник голови ОДА Андрій Гамов.  

Також посадовець висловив глибоку вдячність учасникам бойових дій на території інших держав, які знайшли час та прийшли на цю зустріч, щоб поділитись спогадами з підростаючим поколінням.

Учасники зібрання разом переглянули фотоматеріали та документальні фільми про війну в Афганістані, а також обговорили стан сучасної армії України.

- Користь від таких уроків безумовна. Тільки реальні очевидці тих страшних подій можуть передати гірку правду про війну та її втрати. Переконаний, після озвучених ветеранами історій про боротьбу та мужність своїх однополчан хлопці та дівчата винесуть для себе урок,  зрозуміють, що Батьківщина - це не просто слово, а багатогранне поняття, за яке люди йдуть на героїчні та іноді останні в житті подвиги, - поділився враженнями представник обласної виконавчої влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області