Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Я вдячний депутатам обласної ради за те, що вони першими в Україні розпочали бюджетний процес»

14 лютого 2013 - 13:17

Олександр Пеклушенко: «Я вдячний депутатам обласної ради за те, що вони першими  в Україні розпочали бюджетний процес»

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у роботі двадцять четвертої позачергової сесії обласної ради. Наприкінці засідання очільник регіону виступив з підсумковою промовою, яку розпочав проханням  вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих у авіакатастрофі в Донецьку та воїнів-інтернаціоналістів, які не повернулися з афганської війни.

Голова облдержадміністрації подякував депутатам обласної ради за продуктивну роботу та оперативне включення в активний бюджетний процес. Адже, за словами Олександра Пеклушенка,  саме оперативність дозволяє отримати оптимальний бюджетний ресурс для розвитку регіону. Керманич області також зазначив, що саме запорізькі народні депутати одними з перших в Україні об’єдналися у міжфракційне об’єднання «Запорізький край», що дозволить їм також  оперативно включитися в бюджетний процес на рівні Верховної Ради.

Щодо процесів, які наразі відбуваються в українському парламенті, Олександр Пеклушенко зазначив: «Я вважаю, що це не криза, це штучно створена ситуація з політиканством. Вихід з цієї ситуації вже знайдено і парламент буде працювати».

Голова облдержадміністрації також окреслив коло пріоритетів, над якими вже сьогодні працює обласна влада. Це розвиток реального сектору економіки регіону, розбудова інфраструктури територій, розв’язання проблем газифікації та водозабезпечення, будівництво та ремонт доріг.

У гуманітарній сфері пріоритетом стане робота з модернізації системи охорони здоров’я.

- Ми чітко визначили головні об’єкти на цей рік. Це реконструкція хірургічного корпусу дитячої обласної лікарні. В поточному році  в Запоріжжі розпочне роботу найкращий перинатальний центр в Україні. Ми також почали працювати над створенням у Запоріжжі сучасного онкологічного центру. За 3-4 місяці необхідно завершити роботи зі створення Центру екстреної медичної допомоги, - повідомив Олександр Пеклушенко.

Розвиток культурної сфери, зокрема системний ремонт будинків культури на селі, модернізація соціальної сфери -  також серед пріоритетів діяльності обласної влади.

Також голова облдержадміністрації поінформував присутніх про те, що завтра у роботі  Мелітопольської міської ради за його ініціативи візьме участь перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

- Разом з мелітопольцями ми сформуємо керівні органи та зробимо усе, щоб не було порушення життєдіяльності цієї дуже важливої території. Іншого завдання в нас немає, - наголосив очільник області.

Завершив свій виступ Олександр Пеклушенко на позитивній ноті, привітавши  присутніх зі святом кохання: «Біда приходить до нас сама, а ось щастя ми створюємо особисто. Тому в мене є пропозиція до міського голови Запоріжжя Олександра Сіна: започаткувати у Запоріжжі День щастя. Ми зробимо спочатку один День щастя, потім другий і так, поки їх не стане 365».

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області