Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прийнято обласну програму розвитку культури на найближчі п’ять років

14 лютого 2013 - 13:36

Прийнято обласну програму розвитку культури на найближчі п’ять років

Під час позачергової 24-ї сесії обласної ради депутати прийняли Програму розвитку культури на 2013-2017 роки, розроблену Департаментом культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

Директор Департаменту Ірина Конарева  доповіла депутатам про основні цілі та завдання, а також очікування від реалізації програми.

- Головна мета програми – це економічне, правове та організаційне забезпечення стратегічних цілей, посилення державної підтримки розвитку культури в регіоні, підвищення її ролі в побудові демократичного громадянського суспільства та створення сприятливих умов для розвитку культурних і творчих ініціатив, - зазначила Ірина Конарева.

Серед основних завдань програми - забезпечення доступності населення до культурних послуг, сприяння розвитку професійного мистецтва, надання цільової підтримки театрально-видовищним закладам, створення і популяризація нових творчих проектів, пропагування в культурному просторі гасла «Хортиця єднає Україну». Програмою передбачено створення умов для реалізації творчих здібностей обдарованих дітей та молоді, сприяння повноцінному функціонуванню навчальних закладів культури та мистецтва та розвитку самодіяльного народного мистецтва, впровадження та пошук сучасних форм проведення міжнародних, всеукраїнських, обласних заходів.

Також програмою передбачено низку заходів, спрямованих на охорону культурної спадщини як складової національного культурного надбання, збереження культурних цінностей у музеях і бібліотеках області тощо.

- За рахунок реалізації попередньої Програми розвитку культури на 2008-2012 роки нам  значною мірою вдалося зупинити спад розвитку культури. Сьогодні необхідно продовжити цю роботу, цим обумовлена необхідність прийняття Програми розвитку культури Запорізької області на 2013-2017 роки. Розвиток культури можливий лише за умови ефективної підтримки з боку владних структур, виділення коштів на проведення іміджевих для регіону культурно-мистецьких заходів всеукраїнського і міжнародного рівнів, - зазначила Ірина Конарева.

Фінансування визначених  програмою заходів здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету, загальний обсяг фінансування на 2013-2017 роки складає 72 млн. 361 тис. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців