Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Розвиток аеропорту та Запорізького краю взаємопов’язані між собою»

15 лютого 2013 - 15:57

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів нараду з питань забезпечення розвитку КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя». Захід відбувся за участю заступника голови ОДА Петра Гончарука, Запорізького міського голови Олександра Сіна та директора КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Віктора Біскупського.

- Розвиток аеропорту та нашого регіону взаємопов’язані. Втративши його, ми суттєво знизимо інвестиційну привабливість Запорізького краю. Тому аеропорт Запоріжжя внесений до списку найбільш пріоритетних об’єктів області, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Про план заходів щодо забезпечення безперебійної роботи аеропорту поінформував  Запорізький міський голова О.Сін. За словами посадовця наразі виділено три блоки питань. Насамперед необхідно погасити кредиторську заборгованість підприємства, яка сягає майже 6 млн. грн. Соціальним та найбільш болючим питанням є погашення боргу із заробітної плати працівникам підприємства. У поточному році на ці видатки в міському бюджеті передбачено 3 млн. грн. Крім того, необхідно провести перемовини з Міністерством інфраструктури України щодо відстрочення та подальшої реструктуризації боргів запорізького аеропорту перед  ДП «Украерорух».

Наступне – проведення сертифікації аеропорту. Ці заходи фінансуватиме Запорізьке міське інвестиційне агентство.

Третій  блок передбачає ліквідацію касового розриву та покращення споживчої якості аеропорту. Фінансування проводитиметься через бюджет розвитку м. Запоріжжя.

Орієнтовна сума, яка необхідна вже в 2013 році для відновлення та забезпечення стабільної роботи аеропорту,  коливається в межах  9 – 12 млн. грн.

Серед напрямків, які потребують допомоги з боку керівника обласної виконавчої влади, – порушення в Уряді питання реконструкції злітно-посадкової смуги. На це необхідно понад 500 млн. грн. – сума непідйомна не те що для бюджету міста Запоріжжя, але й для бюджету області.

- Ремонт злітно-посадкової смуги дійсно важливе питання, яке потребує фінансування через державні програми, я порушу його при особистій зустрічі з Президентом та Прем’єр-міністром України. Разом з тим, прошу пам’ятати, що ми живемо в умовах економії,   9 – 12 млн. грн., які  планується спрямувати на відновлення аеропорту – дійсно велика сума. Тож ще раз детально слід проаналізувати план заходів та максимально оптимізувати  видатки, - поставив завдання Олександр Пеклушенко.

Також керівник обласної виконавчої влади повідомив, що відтепер наради з приводу розвитку аеропорту проводитимуться щомісяця,  наступна буде виїзною.

За підсумками цієї наради визначено ряд стратегічних напрямків, від вирішення яких залежить подальша доля Міжнародного аеропорту Запоріжжя.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками