Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада визначила комплекс заходів для покращення матеріально-технічного стану обласного СНІД-центру

18 лютого 2013 - 09:42

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко з робочою поїздкою відвідав комунальний заклад «Запорізький обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом». Очільник регіону оглянув інфекційне та поліклінічне відділення центру, поспілкувався з його працівниками та пацієнтами.

Обласний центр по боротьбі зі СНІДом  було створено в Запоріжжі в 1991 році. У 1998 році почало працювати стаціонарне відділення Центру з клінічно-діагностичною лабораторією. Стаціонарне відділення Центру розраховано на лікування 30 пацієнтів одночасно. Сюди госпіталізують ВІЛ-інфікованих, яким надається медична допомога різних напрямків: хірургічна, інфекційна, терапевтична, паліативна тощо. Щорічно в стаціонарному відділенні обласного Центру по боротьбі зі СНІДом проходять лікування понад  300 пацієнтів.

У поліклінічному відділенні  Центру  надається медична та консультативна допомога у 12 напрямках. Центр забезпечує тестування населення на ВІЛ-інфекцію, нагляд за ВІЛ-інфікованими, здійснює моніторинг антиретровірусної терапії. У 2012 році послуги АРТ отримали 1220 жителів Запорізької області. Також фахівці Центру надають методичну допомогу іншим медичним закладам, готують фахівців для області з питань діагностики, профілактики та лікування ВІЛ-інфекції/СНІДу. 

Підбиваючи підсумки робочої поїздки до Центру профілактики та боротьби зі СНІДом, Олександр Пеклушенко перш за все подякував його співробітникам за сумлінну та складну працю, яка є подвигом заради життя. Також голова облдержадміністрації окреслив коло завдань, яке  обласна влада має вирішити  для покращення матеріально-технічного стану закладу.

- Слід віддати належне державі – проблем з медикаментами в Центрі наразі немає. Сьогодні першочерговим питанням для влади має стати робота щодо забезпечення повноцінного харчування  пацієнтів стаціонару. Харчувати людей на 6 грн. на день, людей, які хворі на туберкульоз та інші жахливі захворювання, це означає втратити не лише голову, а й совість. Але ж знову  таки, ці питання необхідно адресувати  собі та  своїм колегам, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Також голова облдержадміністрації пообіцяв працівникам Центру сприяти у вирішенні питань капітального ремонту помешкання та закупівлі додаткового медичного обладнання.

Як підкреслив Олександр Пеклушенко, модернізація системи охорони здоров’я залишається одним з головних пріоритетів діяльності обласної влади. Тому він продовжить низку робочих поїздок до медичних закладів регіону з метою особистого ознайомлення з їх роботою. В планах - відвідання не лише закладів, які надають медичну допомогу  широкому загалу, а й установ вузького медичного профілю.  

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят