Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Злагодженість у роботі законодавчої та виконавчої влади – це запорука успішного розвитку Запорізького краю та України в цілому»

20 лютого 2013 - 10:53

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко взяв участь у програмі «По суті» на телеканалі «Запоріжжя», присвяченій третій річниці інавгурації Президента України Віктора Януковича, яка відбулася 25 лютого 2010 року.

- Реформи, які реалізовуються протягом останніх трьох років, неможливо не помітити. Влада почала процес реформування та налагодження роботи з себе: сформовано чітку вертикаль влади, політична орієнтація спрямована на соціальну допомогу людям. За останні три роки відбулося зростання реального сектору економіки, приділяється особлива увага соціальним питанням, що яскраво ілюструє впровадження соціальних ініціатив Президента України, - зазначив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, одним з пріоритетних напрямків роботи як центральної, так і обласної влади є соціальний захист населення, особливо тих груп людей, які не можуть самі себе забезпечити: діти, інваліди, пенсіонери, учасники бойових дій як Великої Вітчизняної війни, так і на території інших держав.

- Одним з головних зрушень, які відбулися після приходу до влади Президента України Віктора Януковича, стало те, що влада почала відчувати відповідальність за свою діяльність перед громадянами. В останні роки території отримують значно більше бюджетних коштів, ніж раніше, і вони витрачаються не тільки на розвиток обласних центрів, а й районів та сіл, що є дуже важливим. Я це добре відчув, адже до роботи в облдержадміністрації працював головою Оріхівської районної ради, потім - райдержадміністрації, тож можу робити об’єктивні висновки. Наприклад, якщо взяти мій рідний район, на ремонт та реконструкцію Оріхівської центральної районної лікарні було виділено 8 млн. грн. Коли раніше жителі районів могли розраховувати на таке фінансування? – сказав Віктор Ємельяненко.

Також посадовець підкреслив, що про розвиток України як демократичної держави говорить те, що розпочалося активне формування громадянського суспільства. При більшості органів влади створено громадські ради, в країні функціонують молодіжні парламенти - ці органи вносять свої пропозиції,  критикують роботу влади, отримують інформацію, яка для них цікава та необхідна для роботи. Ще один доказ відкритості влади -  прийняття Закону України «Про доступ до публічної інформації».

- Безперечно, ми бачимо негативні моменти в органах влади, деякі чиновники працюють не тільки не на повну силу, а й заважають процесу розвитку. Але керівництво області на чолі з головою облдержадміністрації Олександром Пеклушенком робить все для того, щоб викорінити такі моменти. Крім того, щоб краще знати ситуацію на місцях, Олександр Пеклушенко постійно здійснює робочі поїздки в райони області, де особисто вивчає наявні проблеми. Так само, з виїздом на місце, працює вся наша команда, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Підбиваючи підсумки, посадовець зазначив, що запорукою розвитку Запорізького краю та України в цілому є злагодженість у роботі законодавчої та виконавчої влади. Нещодавно ця умова знайшла практичне втілення -сформовано міжфракційне депутатське об’єднання «Запорізький край», до якого увійшли народні депутати України від Запорізької області. Завдання цієї групи народних депутатів – лобіювати інтереси регіону на центральному рівні.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області