Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Завдання влади – повернути престижність професії та матеріальну зацікавленість захисників Вітчизни»

20 лютого 2013 - 14:48

Напередодні Дня захисника Вітчизни, який відзначається 23 лютого,  відбулися урочистості, під час яких військовослужбовців зі святом привітав голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

У заході взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій на території інших держав, військовослужбовці, а також голова облради Павло Матвієнко, перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко, заступник голови-керівник апарату ОДА Юрій Пелих, заступники голови ОДА Петро Гончарук та Сергій Грачов (стажування), владика Лука,  міський голова м.Запоріжжя Олександр Сін  та  інші посадовці.

- Скільки буде існувати держава, стільки буде існувати професія, яка вчить захищати Батьківщину. Деякі люди питають: від кого треба захищати Україну? Вони просто не розуміють того, що сьогодні, в глобальному світі, загроза може прийти з будь-якого боку. Ми не повинні розраховувати на допомогу країн-сусідів, і без потужної, сучасної, цивілізованої армії наша держава ніколи не буде рівноправним партнером на міжнародній арені. Це дуже добре розуміє Президент України, і доказом цього є минулорічне виділення 2 млрд. грн. на розвиток оборони. На старті – ще 15 млрд. грн. Не так давно я мав розмову з Міністром оборони України і можу з упевненістю сказати, що це людина, яка глибоко знає свою галузь, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами керівника області, в Україні один з кращих на пострадянському просторі науково-інтелектуальний та виробничий потенціал, і саме його повинна захищати армія.

- Хочу окремо висловити подяку Олександру Сіну, ветеранським організаціям міста та області, організаціям, які об’єднують воїнів-інтернаціоналістів, матерям загиблих учасників бойових дій в Афганістані. Обіцяю, що всі зобов’язання, які ми на себе брали по відношенню до цих людей, будуть виконані. А військовослужбовцям, у тому числі – підростаючому поколінню,  від імені влади обіцяю, що ми зробимо все, щоб повернути престиж армії, який був 30 років тому. Тоді лейтенант на старті своєї роботи отримував 180 карбованців, і це при тому, що середня зарплата складала лише 80 карбованців. Зараз зарплата і лейтенанта, і капітана значно відстає від тієї, яку можна було б порівняти з обсягом та складністю виконуваної роботи. Гарантую від імені облдержадміністрації та міжфракційного депутатського об’єднання «Запорізький край»: ми повернемо матеріальну зацікавленість військовослужбовців, - підсумував Олександр Пеклушенко.

Обласний військовий комісар полковник Давид Моін вручив Олександру Пеклушенку відзнаку начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі