Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Центральною владою закладено потужний фундамент для розвитку промисловості»

20 лютого 2013 - 16:05

Петро Гончарук: «Центральною владою закладено потужний фундамент для розвитку промисловості»

За підсумками минулого року в області вирішено низку проблем, пов’язаних із функціонуванням промислових підприємств. Також налагоджено безконфліктну модель співпраці влади та бізнесу. Все це – результати вірно обраного курсу центральної та обласної влади.

Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук в ефірі програми «По суті» на телеканалі «Запоріжжя».

- Минулого року центральною владою закладено потужний фундамент для розвитку промислової галузі, в якій працюють близько 448 тис. запоріжців. Так, практично вирішено питання функціонування Запорізького заводу феросплавів, проведено значну роботу щодо поновлення виробництва ЗАлКу, вирішено питання щодо подальшої долі «Кремнійполімеру» та ЗТМК. За підсумками минулого року в області обсяг реалізованої промислової продукції склав 78 млрд. грн., а це – четвертий результат по Україні, - повідомив Петро Гончарук.

За словами посадовця, також суттєвих змін зазнав процес створення сприятливих умов для залучення інвестицій: нове законодавство значно спрощує роботу іноземних компаній, які хочуть працювати в Україні.

- Наразі створено безконфліктну модель співпраці влади та бізнесу. На сьогодні перед нами стоїть завдання до кінця року відкрити в кожному населеному пункті центр адміністративних послуг, це вирішить багато проблем, особливо – для представників бізнесу. Завдяки злагодженій роботі та створенню комфортних умов для бізнесу тільки минулого року розпочали свою роботу 20 сільськогосподарських підприємств, з’явилося ще близько 200 нових представників малого бізнесу. Все це свідчить про те, що ми рухаємося в правильному напрямку, - зазначив Петро Гончарук.

Також посадовець зазначив, що набуває значного розвитку іпотечне кредитування житла. Так, минулого року в області було оформлено 28 іпотечних договорів, з обласного бюджету виділялися кошти на надання громадянам допомоги для першого внеску, а поточного року готові вже 15 об’єктів для придбання в них житла, виділено 10 земельних ділянок для будівництва іпотечного житла.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України