Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Гаряча лінія» - ефективний засіб зворотнього зв’язку з жителями області

20 лютого 2013 - 16:46

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у роботі «гарячої лінії» і протягом години  спілкувався з жителями області. Майже два десятки запоріжців мали можливість поспілкуватися з  керівником області, поставити йому питання, розповісти про проблеми.

Будівництво перинатального центру,  проблеми у житлово-комунальному секторі Запоріжжя, організація ринку збуту сільськогосподарської продукції, ліквідація зупинок на приміських маршрутах залізниці – лише частина питань, з якими люди зверталися до очільника регіону.

«Коли у Запоріжжі почне працювати перинатальний центр?» -  запитала запоріжанка  Надія Іванівна.

- Національний проект передбачає будівництво лише акушерського корпусу перинатального центру. На це держава виділяє 74 мільйони гривень. Але ми вирішили підійти до цього питання комплексно та відремонтувати й гінекологічний корпус.  Це буде коштувати більше та займе певний час. Але я запевняю, першу чергу – акушерський корпус -  ми  запустимо вже в поточному році та будемо прагнути якнайшвидше закінчити другу чергу, - відповів Олександр Пеклушенко.

Питання будівництва цивілізованого овочевого ринку турбувало представників Кам’янсько-Дніпровського району.

- Це проблема серйозна, вона потребує виділення великої земельної ділянки та коштів. Та я вважаю, за умови державно-приватного партнерства та залучення інвестора її можна розв’язати. Але від підприємців має бути зустрічний рух. Сьогодні у нас найбідніші райони -  Якимівський та Кам’янсько-Дніпровский.  Через один проходять мільйони туристів,    а через інший – тисячі тонн овочів.  Тож чому вони такі бідні? Тому що не сплачують податки. Тому наголошую, що рух має бути зустрічним, - зазначив голова облдержадміністрації.

Зателефонувала на «гарячу лінію» і мешканка Шевченківського району Запоріжжя Віра Денисівна, яка переказала побоювання жителів району, пов’язані з чутками про закриття другої міської поліклініки. Після розмови з начальником міського управління охорони здоров’я Олександр Пеклушенко запевнив запоріжанку, що цього не станеться.

Двічі на «гарячу лінію» телефонували з питання закриття зупинок на приміському залізничному транспорті.

- Сьогодні я зустрічався з керівником Придніпровської залізниці і ми обговорили це питання. Із семи зупинок, які планувалося закрити, знайшли порозуміння по чотирьох. Залізниця їх залишить, - повідомив очільник регіону.

Як з’ясувалося, запоріжців турбують проблеми не лише практичного характеру. Наступного року Україна відзначатиме 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Небайдуже до свята поставилася запоріжанка Валентина Микитівна, яку дуже турбує питання встановлення пам’ятника Кобзарю. Гідно вшанувати пам’ять Шевченка та встановити його меморіал  в найліпшому місці Запоріжжя – прохання, з яким вона звернулася до Олександра Пеклушенка. Голова облдержадміністрації подякував запоріжанці за небайдужість та пообіцяв, що місце для пам’ятника Кобзарю буде обиратися дуже ретельно, адже воно має стати «живим», тобто найулюбленішим для запоріжців.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні