Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада визначає чіткі кордони території м.Запоріжжя та Вільнянського району

21 лютого 2013 - 10:58

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів засідання робочої групи з питань розмежування території м. Запоріжжя з Вільнянським районом.

- Через невизначеність чіткого кордону між Запоріжжям та Вільнянським районом місцеві жителі постійно стикаються з проблемами щодо розвитку території, будівництва житла тощо. Крім того, необхідно прискорити цей процес ще й тому, що до 1 травня поточного року нам треба провести інвентаризацію схем та генеральних планів населених пунктів області, здійснити заходи з актуалізації містобудівної документації на обласному та місцевому рівнях, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами заступника міського голови м.Запоріжжя Сергія Гладченка, найпроблемніша ділянка у визначенні кордону між містом та районом – це балка Середня, де  влада обласного центру планує зробити цвинтар, але з сільською радою спільного рішення ще немає.

- Ми повинні переглянути всю лінію кордону між обласним центром та Вільнянським районом, визначити проблемні ділянки та вже окремо опрацювати кожну з них. У першу чергу треба враховувати інтереси місцевих жителів: ми повинні провести цю роботу таким чином, щоб не виникало соціальної напруги серед людей, і щоб вони чітко розуміли, що землі, які знаходяться в їхній власності, так і залишаться їхніми, - підкреслив Віктор Ємельяненко.

Найближчим часом питанням щодо визначення кордону займатимуться сільські ради Вільнянського району, райдержадміністрація та міська влада  Запоріжжя. Поки цей процес триватиме, обласна влада розпочне роботу щодо розмежування території м. Запоріжжя та Запорізького району.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні