Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області перебуває делегація Міністерства соціальної політики Франції

21 лютого 2013 - 13:10

В області перебуває делегація Міністерства соціальної політики Франції

Протягом двох днів, 20-21 лютого, в області з робочою поїздкою перебуває делегація Міністерства соціальної політики Франції. Візит відбувається в рамках реалізації проекту Twinning «Підтримка розвитку системи соціальних послуг в Україні», який фінансується Європейським Союзом.

- Головна мета візиту французької делегації – ознайомлення з соціальною сферою, у тому числі – зі сферою надання соціальних послуг в області. Наша область запропонована в якості пілотної для реалізації проекту Twinning «Підтримка розвитку системи соціальних послуг в Україні», - повідомив заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

Візитери вже ознайомилася з роботою управління праці та соціального захисту населення Запорізької міської ради в Ленінському районі, зустрілися з керівництвом області, а також взяли участь у «круглому столі» до Дня соціальної справедливості. Крім того, французькі гості відвідали міський територіальний центр соціального обслуговування громадян та обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Сьогодні французька делегація  ознайомилась з роботою обласного та міського центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, й наразі бере участь у розширеному засідання колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Також на сьогодні заплановане відвідання Запорізького дитячого будинку-інтернату, а також обласного центру соціально-психологічної допомоги.

 

Довідкова інформація:

Twinning - це інструмент інституціональної розбудови і нова форма безпосереднього технічного співробітництва між органами влади держав, які є членами ЄС, та країн-бенефіціарів. Мета Twinning - надання допомаги країнам-бенефіціарам щодо покращення та посилення адміністративного функціонування органів державної влади, їх структур, людських ресурсів, управлінського потенціалу, і має сприяти апроксимації acquis communautaire (законодавство ЄС).

Упровадження інструменту Twinning започатковано Європейською Комісією в 1997 році у контексті розширення Європейського Союзу. Цей інструмент інституціональної розбудови був створений з метою інтеграції законодавства ЄС у законодавство країн-бенефіціарів. На сьогодні впроваджено більше двох тисяч проектів Twinning.

Визначальна риса проекту – це безпосередній обмін специфічним досвідом у окремо взятій сфері державного регулювання з метою впровадження норм та стандартів ЄС, передачу «ноу-хау» та передової практики між державними органами країн – членів ЄС та їхніми партнерами-бенефіціарами, випрацювання унікального національного досвіду.

Проекти Twinning не є класичною технічною допомогою, яка передбачає односторонню підтримку. Вони спрямовані на вирішення конкретної проблеми і мають завершуватися досягненням обов’язкових результатів, за що несуть відповідальність керівники проекту – державні службовці високого рівня з країни – члена ЄС та країни-бенефіціара.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки