Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Все починається зі ставлення людини до свого краю»

21 лютого 2013 - 13:50

Під час робочої поїздки до Чернігівського району голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко одним з перших відвідав сільськогосподарське підприємство «Світанок». Для аграріїв настає гаряча пора – весняно-польові роботи, тож керівник області ознайомився з ходом підготовки до кампанії. Він побував на току, де саме зараз триває сортування зерна на посів, відвідав тракторну бригаду, де повним ходом йде підгтовка техніки, поспілкувався з колективом та керівництвом підприємства.

СПК «Світанок» спеціалізується на вирощуванні сільськогосподарських культур, використовуючи новітні технології та сучасну техніку, завдяки чому досягає високих урожаїв. Відповідно і фінансово-господарська діяльність стабільна, і хлібороби отримують одну з найвищих зарплат у районі. Зокрема, за минулий рік прибуток підприємства перевищив 6 млн. грн. Голова облдержадміністрації був приємно вражений не лише зразковим станом  господарства, а й охайністю довкілля.

- Передусім я звернув увагу на чисті узбіччя – тут зовсім немає сміття. Треба Олександра Ченсановича сюди запросити, щоб перейняв досвід того, як зробити двори і вулиці чистими, - зауважив Олександр Пеклушенко.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що все починається зі ставлення людини до своєї оселі, своєї вулиці, міста. Взірцем такого ставлення назвав керівника «Світанку» В’ячеслава Курленкова, який не лише успішно господарює, а й дбає про свою землю і про людей.

- Це людина, яка живе своїм селом. Завдяки його небайдужості, його колективу в селі відремонтована школа, клуб, є футбольна команда. Отже, люди живуть, працюють та розвивають свою територію, а не так, як інші аграрні «барони», які чекають, що хтось приїде та все за них зробить. Такого не буде. Все починається з любові до рідного села, міста, краю. А любов – це відповідальність, - поділився своїми враженнями голова облдержадміністрації.

Аграрії також порушили перед керівником обласної влади ряд проблемних для  галузі питань, зокрема, щодо реєстрації земельних угод, яке буде ретельно вивчено.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України