Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підготовка регіональної програми екологічного оздоровлення басейну р.Дніпро виходить на фінішну пряму

21 лютого 2013 - 16:15

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів засідання робочої групи з розробки Регіональної програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро в Запорізькій області на період до 2021 року.

Нагадаємо, з 1 січня поточного року набув чинності Закон України «Про затвердження Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року». У зв’язку з цим в області було розпочато  розробку власної місцевої програми, і ця робота вже завершується.

- Ми виходимо на фінішну пряму в розробці регіональної програми, і вже повністю готову програму маємо винести на чергову сесії обласної ради. Для того, щоб встигнути пройти узгодження в усіх комісіях, повний пакет документів треба передати в облраду до 1 березня, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Начальник обласного управління водних ресурсів Володимир Шляховчук доповів про хід розроблення програми та зазначив, що вона базується на чотирьох головних напрямках.

- По-перше, це забезпечення розвитку меліорації земель і поліпшення екологічного стану зрошувальних та осушених угідь, по-друге – першочергове забезпечення централізованим водопостачанням сільських населених пунктів, які користуються привізною водою, по-третє – захист сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод, і, по-четверте, - екологічне оздоровлення басейну річки Дніпро та поліпшення якості питної води, - повідомив Володимир Шляховчук.

Голова постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування облради Олег Сквірський висловив свою оцінку проекту програми та зазначив, що  підтримає її при  обговоренні як на засіданнях комісій облради, так і під час засідання позачергової сесії облради, де буде розглядатися питання щодо її прийняття.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області