Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Створення нових робочих місць та розвиток внутрішнього виробництва – головний засіб активізації економіки територій»

22 лютого 2013 - 12:18

Під час робочої поїздки до Чернігівського району голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко ознайомився з роботою сільськогосподарського кооперативу «Світанок», яке наразі активно готується до посівної кампанії. Традиційно відвідав головні соціальні об’єкти району – центральну районну лікарню, дитячий садочок «Посмішка», районний центр культури та дозвілля. Обов’язковий пункт програми перебування керівника регіону на територіях – ознайомлення з роботою правоохоронних органів. Олександр Пеклушенко побував у районному відділенні міліції  Чернігівського району, де зустрівся з дільничними міліціонерами.

У Чернігівці голова облдержадміністрації також відвідав місцевий ринок і поспілкувався з підприємцями. Розвиток внутрішнього виробництва, створення нових робочих місць, соціальна відповідальність бізнесу – провідні питання, які об’єднали всі зустрічі Олександра Пеклушенка з жителями Чернігівського району, представниками влади та підприємцями. Адже розвиток реального сектору  - найефективніший засіб активізації економіки територій.

- У першу чергу ми маємо забути такий вислів як «віддалені території». У нас немає віддалених територій, усі райони Запорізької області для нас центральні. І, звичайно, найголовніше – це питання зайнятості в районах. Чернігівський район – аграрний. Але на ринку, де реалізується продукція, 80% імпортних товарів. Я переконаний, якщо ми реалізуємо політику, яку для себе обрали – політику створення малих підприємств, створення нових робочих місць -  ми зрушимо з місця  проблеми таких територій як Чернігівка. Проблема зайнятості - основна і своє місце у її вирішенні має знайти і місцева влада, і державна, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Організація оплачуваних громадських робіт та залучення безробітних до благоустрою територій, розбудова інфраструктури, зокрема ремонт доріг – напрямки, які  визначив голова облдержадміністрації для вирішення проблеми зайнятості на територіях.

Під час відвідання об’єктів соціального спрямування – лікарні, дитячого садка, центру культури та дозвілля у Чернігівці  Олександр Пеклушенко відзначив певні позитивні зрушення, яких вдалося досягти останнім часом. Зокрема у садочку «Посмішка» у 2011-2012 роках було проведено капітальний ремонт. Повністю замінено вікна, двері, утеплено фасад будівлі, відремонтовано дитячі групи та технічні приміщення.

Також минулого року в Чернігівці завершено реконструкцію старого кінотеатру, який перетворився на сучасний центр культури та дозвілля. Новеньке приміщення розраховано на 200 місць і сьогодні є основним осередком для проведення всіх культурних заходів у районі.

У 2013 році в Чернігівці за рахунок «зелених інвестицій» планується реконструкція центральної районної лікарні, в тому числі   заміна вікон та утеплення фасадів. До речі, під час відвідання лікарні Олександр Пеклушенко презентував колективу медиків реанімаційне обладнання.

Як підкреслив, підбиваючи підсумки робочої поїздки до Чернігівського району голова облдержадміністрації, обласна влада завжди буде поруч та на крок попереду у вирішенні проблем району, але до цієї роботи також необхідно більш активно залучати бізнес, який, заробляючи на території району, має керуватись принципом соціальної відповідальності.

 

Управління у справах преси та інформації   

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області