Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Придорожні смуги дороги державного значення «Запоріжжя-Донецьк» буде приведено у належний стан

25 лютого 2013 - 16:35

Придорожні смуги дороги державного значення «Запоріжжя-Донецьк» буде приведено у належний стан

Під час апаратної наради голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко доручив Новомиколаївській райдержадміністрації та райраді привести у належний стан придорожні смуги дороги державного значення загального користування «Запоріжжя-Донецьк», яка проходить територією Новомиколаївського району.

- Нещодавно я їхав трасою «Запоріжжя-Донецьк» і був у шоці від побаченого на території Новомиколаївського району: на узбіччях гори сміття, вивіска з назвою району вся обідрана та іржава, літери відпадають. Крім того, прямо біля дороги державного значення я побачив покинуту, всю розмальовану будівлю в жахливому стані та зламаний попереджувальний дорожній знак. Єдине, чого не вистачало для більш «художнього» пейзажу – іншого знака з написом «Дякуємо за чисті узбіччя!» Хіба можна доводити до такого стану обличчя нашого регіону? – зазначив Олександр Пеклушенко.

Як повідомив голова Новомиколаївської райдержадміністрації Олександр Мануйлов, місцевою владою вже вживаються необхідні заходи для приведення у належний стан придорожньої території траси. До роботи  залучено філію «Новомиколаївський райавтодор».

- Дорожні знаки наразі відремонтовано, а до Дня довкілля ми повністю наведемо порядок на узбіччях доріг. Для проведення необхідних робіт у районному бюджеті закладено понад 112 тис. грн. на оплату громадських робіт, які виконуватимуть люди, які стоять на обліку в районному центрі зайнятості, - повідомив Олександр Мануйлов.

За словами голови Новомиколаївської районної ради Володимира Ткаченка, придорожня смуга буде розділена на п’ять частин, і за кожну з них будуть відповідати сільські та селищна рада, через території яких проходить траса.

- Девізом кожного держслужбовця має бути просте, але надважливе гасло: «Повернути владу владі». Проблема вандалізму та зневажливого ставлення до території полягає в тому, що люди не рахуються з владою, вони відчувають вседозволеність. Минулого тижня я був з робочою поїздкою в Чернігівському районі й був дуже приємно здивований тим, як там чисто, навіть у невеличких селах. І там чисто тому, що люди піклуються про свою домівку, вони не байдужі до того, що їх оточує, і така позиція населення залежить у тому числі від влади, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Керівник області переконаний: у кожному районі області є підприємства з мільйонними обігами коштів, які мають можливість допомагати своїй території.

- У всіх районах області необхідно створити організації або фонди, куди будуть перераховуватися кошти від провідних підприємств на розвиток територій. І я знаю людей, які, наприклад, у Новомиколаївському районі готові започаткувати таку традицію. В області не повинно бути територій, яким би не допомагав бізнес, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів