Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області триває технічна інвентаризація захисних споруд цивільної оборони

26 лютого 2013 - 10:15

В області триває технічна інвентаризація захисних споруд цивільної оборони

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів селекторне засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Під час заходу директор Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Шлея поінформував  про підсумки роботи комісії за 2012 рік, а також було затверджено план роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на 2013 рік та розглянуто ситуацію щодо утримання захисних споруд цивільної оборони і проведення їх технічної інвентаризації.

- Перевірка захисних споруд цивільного захисту здійснюється раз на п’ять років, наразі місцевими органами влади та МНС перевірено близько 700 об’єктів. Результати перевірки свідчать, що не всі балансоутримувачі приділяють достатньо уваги їх утриманню, тож частина об’єктів знаходиться в неналежному технічному стані. Викликає занепокоєння ситуація з перевіркою захисних споруд цивільної оборони, які перебувають у комунальній та приватній власності. Немає жодних проблем з перевіркою лише тих об’єктів, які знаходяться в державній власності, - повідомив начальник управління держнагляду з питань техногенної безпеки  Головного управління Держтехногенбезпеки в Запорізькій області Владислав Перетокін.

У ході засідання  затверджено план комплексних перевірок захисних споруд цивільної оборони на 2013 рік.

Віктор Ємельяненко доручив головам райдержадміністрацій   зобов’язати керівників суб’єктів господарської діяльності, установ та організацій, незалежно від форми власності, на балансі яких знаходяться захисні споруди цивільного захисту, виконати профілактичні та капітальні ремонти захисних споруд, привести обладнання та інженерні комунікації у належний технічний стан і забезпечити готовність  до використання.

Головним територіальним управлінням МНС України в Запорізькій області встановлено контроль за виконанням вимог керівних документів щодо проведення перевірок захисних споруд області.

- Під час здійснення комплексних перевірок захисних споруд цивільного захисту необхідно звернути особливу увагу на наявність у балансоутримувачів або власників захисних споруд плану їх ремонту на поточний рік. Територіальні органи центральних органів виконавчої влади, до сфери управління яких належать підприємства, на балансі яких знаходяться захисні споруди державної форми власності, повинні забезпечити проведення їх комплексних перевірок протягом року, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Території області інформуватимуть керівництво облдержадміністрації  про стан проведення технічної інвентаризації захисних споруд  з наданням підтверджуючих документів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів