Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заборгованість запоріжців зі сплати єдиного соціального внеску складає 27,8 млн. грн.

26 лютого 2013 - 16:10

Заборгованість запоріжців зі сплати єдиного соціального внеску складає 27,8 млн. грн.

Міністр соціальної політики Наталія Королевська провела всеукраїнську селекторну нараду з питань заборгованості зі сплати внесків до Пенсійного фонду. В Запорізькій селекторній студії ВАТ «Укртелеком» працював заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

- Учора ми в повному обсязі завершили виплату пенсій за лютий в усіх регіонах України – кошти отримали 13,6 млн. пенсіонерів. Загальна сума виплати склала 20,56 млрд. грн., що на 2,8 млрд. грн. більше, ніж у лютому минулого року, – повідомила Наталія Королевська.

Міністр зазначила, що таких результатів вдалося досягти, незважаючи на наявність заборгованості перед Пенсійним фондом зі сплати єдиного соціального внеску в розмірі майже 3 млрд. грн. Накопичена недоїмка  сумі  1,6 млрд. грн. зі сплати єдиного внеску (починаючи з 2011 року) та недоїмка  1,3 млрд. грн. зі сплати страхових внесків, яка утворилася ще до 2011 року.

Андрій Гамов доповів про динаміку заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на державне пенсійне страхування в області.

- Станом на 1 лютого поточного року заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску склала 27,8 млн. грн., за останній місяць вона збільшилась на 3,5 млн. грн. Заборгованість по страхових внесках зменшилась на 356 тис. грн. Основні чинники зростання заборгованості протягом січня пояснюються несвоєчасною сплатою фізичними особами, які переважно працюють за спрощеною системою оподаткування, єдиного внеску за 2012 рік – 1034 фізичними особами допущено зростання заборгованості на суму 1,1 млн. грн. Крім того, негативна динаміка пов’язана з несвоєчасною сплатою єдиного внеску в сумі 2,4 млн. грн. через невиплату заробітної плати працівникам, - повідомив Андрій Гамов.

Підбиваючи підсумки наради, Наталія Королевська звернулась до керівників центральних та місцевих органів виконавчої влади з вимогою активізувати заходи з погашення заборгованості  до Пенсійного фонду.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів