Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область має ресурс для продовження будівництва доступного житла

27 лютого 2013 - 15:43

Область має ресурс для продовження будівництва доступного житла

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань перспектив розвитку будівництва доступного житла в Запорізькій області за участю забудовників, представників банківських структур, а також відповідальних виконавців програм надання державної допомоги на будівництво доступного житла, здешевлення вартості іпотечних кредитів, надання цільової фінансової підтримки громадянам на первинний внесок для отримання житлових іпотечних кредитів.

Насамперед їх поінформували, що у зв’язку з реорганізацією управлінської структури облдержадміністрації опікування питанням будівництва доступного житла в регіоні перейшло від управління містобудування та архітектури ОДА до Департаменту житлово - комунального господарства та будівництва ОДА.

Як повідомив начальник управління містобудування та архітектури ОДА Юрій Лукашев, торік в області введено в експлуатацію 194 тис. кв. м. житла, з яких 27  тис. кв. м. - у багатоповерхових будинках (у 2011 – 61 тис. кв. м. та 18 тис. кв. м. відповідно). За темпами зростання обсягів введеного в експлуатацію житла торік Запорізька область посіла 1 місце серед  регіонів країни.

Також придбано 12 пільгових квартир для ветеранів війни – інвалідів І групи. Це значні досягнення, проте у даній сфері залишається чимало проблемних питань. Зокрема, йдеться про недосконалість законодавчої бази, яка регулює цю сферу, труднощі, з якими стикаються забудовники при введенні в експлуатацію житла, а також взаємовідносини людей з банківськими структурами при отриманні кредитів на доступне житло.

- У поточному році ми маємо суттєвий ресурс, який дозволить  продовжувати фінансування програм доступного житла. Вкрай важливо, щоб на нашій територій були будинки та квартири, які задовольнятимуть потреби людей. Тож маємо спільно напрацювати план роботи, який принесе конкретні результати та забезпечить розвиток будівництва доступного житла в регіоні, - наголосив Петро Гончарук.

Учасники заходу висловили своє бачення подальшої співпраці, а також надали ряд пропозицій, які, на їх переконання, допоможуть активізувати житлове будівництво та спростити систему пільгового кредитування.

За підсумками обговорення заступник голови ОДА Петро Гончарук доручив Департаменту ЖКГ та будівництва ОДА підготувати листи з пропозиціями до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області