Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До 2015 року заповідність регіону має бути збільшена до 8% від загальної площі території

27 лютого 2013 - 16:46

Під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Віктора Ємельяненка відбулася обласна селекторна нарада з питань посилення заходів щодо розвитку природно-заповідної справи в Запорізькій області.

На території області розташовано 316 територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 122 тис. га, з них 23 території загальнодержавного значення, 293 – місцевого. Відсоток заповідності області становить 4,49% при середньому показнику по Україні 5,7%.

- Відповідно до Закону України «Про основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року» Адміністрація Президента України доручила Запорізькій облдержадміністрації збільшити заповідність області до 8% від загальної площі території, цю роботу треба виконати до 2015 року. Протягом минулого року було збільшено площу природно-заповідного фонду області за рахунок створення нових заказників у Пологівському та Веселівському районах, а також завдяки розширенню території існуючого заказника в Приазовському районі. Тим не менше, роботи ще дуже багато, тож необхідно активуватися, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, пропозиції щодо збільшення заповідності району надані Гуляйпільською, Запорізькою, Куйбишевською, Михайлівською, Мелітопольською, Приморською, Токмацькою та Чернігівською райдержадміністраціями на загальну площу 1318,6 га. Конкретні пропозиції щодо створення нових та розширення існуючих заповідних територій досі не надійшли від Вільнянської, Оріхівської, Новомиколаївської та Кам’янсько-Дніпровської райдержадміністрацій.

Також у ході наради порушувалося питання щодо необхідності поліпшення виконавської дисципліни керівництва органів виконавчої влади районів  під час виконання завдань щодо розвитку природно-заповідної справи.

- Слід активізувати роботу зі збільшення заповідних територій вже зараз, а не чекати 2015 року. Спільними зусиллями райдержадміністрацій, Головного управління Держкомзему України в Запорізькій області, обласного управління лісового та мисливського господарства та облдержадміністрації виконати це завдання цілком реально, - резюмував перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія