Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мелітопольцям – подарунки від губернатора.

12 вересня 2005 - 15:53

       Справжніми іменинниками відчули себе в цей день  вихованці  школи-інтернату №1 та  спеціалізованої  школи-інтернату  №2. Адже саме їм губернатор  Юрій Артеменко від імені обласної організації політичної партії Народний союз «Наша Україна», головою якої він є,   вручив    новісінький комп’ютерний клас і   яскраві  іграшки та чудові розвиваючі ігри.

 

   Приймаючи подарунок від губернатора, директор  школи-інтернату №1  Володимир Мальцев  зазначив, що  серед 330  його вихованців понад 150 – сироти та такі, що позбавлені батьківського піклування. Педагогічний колектив намагається зробити для цих дітей все, щоб вони не відчували, як скривджені долею. Тому, коли в області ще за часів старої влади розпочався рух масової комп’ютеризації шкіл, викладачі щиро долучилися до цієї справи і швидко перерахували свій одноденний заробіток на загальний рахунок, сподіваючись невдовзі  встановити комп’ютерний клас і для своїх вихованців. Втім, з того часу  минуло більше двох років,  і вихователі, і діти, обмануті в своїх найкращих сподіваннях,  вже втратили надію на реалізацію цієї мрії. І тільки нова влада зрушила цю проблему з мертвої точки. Тому  подарунок від партії Народний союз «Наша Україна» став для них приємним сюрпризом. Разом з тим, значення його важко переоцінити, оскільки, за словами Валерія Мальцева, завдяки новому комп’ютерному класу  рівень освіченості учнів інтернату вдасться значно підняти. А це, в свою чергу,  дасть реальну  можливість дітям  міцно триматися в житті.

 

  Директор спеціалізованої школи-інтернату №2 Юрій Семикін  також щиро подякував губернатору за турботу про  дітей із непростими долями.

 

  Обидві зустрічі із дітьми та їхніми вихователями  залишили у всіх учасників приємні враження і теплі спогади.

 

- Я дуже щасливий сьогодні, що бачу стільки радісних посмішок, - сказав губернатор. Звертаючись до дітей, він наголосив:-   Сьогодні життя вимагає  від нас розуму, таланту, наполегливості у досягненні мети. То ж я бажаю вам  бути чесними і принциповими. Разом з тим, хочу, щоб у ваших душах панували життєрадісні та життєствердні кольори. А я на своїй посаді  і як губернатор , і як голова обласної організації політичної партії Народний союз «Наша Україна»  зроблю все, щоб комп’ютерних класів в школах області стало більше.

 

       Юрій Артеменко  виступив перед мелітопольцями на відкритті святкових заходів і  у своїй вітальній промові  відзначив досягнення мелітопольців у різних галузях. Разом з тим, він  також  дав  оцінку  тим недолікам,  над викоріненням  яких  повинна працювати влада. Зокрема,  наголосив, що всі проблемні питання території міста  громада має вирішувати самостійно, разом із всенародно обраним мером, а не чекати, щоб приїхав губернатор і заасфальтував якусь ділянку дороги, чи налагодив маршрут громадського транспорту. Губернатор щиро подякував трудівникам міста за їх плідну роботу і вручив почесні грамоти ОДА заслуженим людям Мелітополя.

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

  

 

Читайте також

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування