Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На території колишніх артилерійських складів поблизу Новобогданівки розпочинаються роботи з остаточного знешкодження залишків вибухонебезпечних предметів

4 березня 2013 - 16:34

На території колишніх артилерійських складів поблизу Новобогданівки розпочинаються роботи з остаточного знешкодження залишків вибухонебезпечних предметів

Незабаром на території колишньої 275 АБРБ розпочнуться роботи зі знешкодження залишків вибухонебезпечних предметів. На об’єкт вже прибули 78 військовослужбовців, які будуть проводити роботи з розмінування, а також 14 одиниць спецтехніки. До кінця тижня прибудуть ще 20 спеціалістів, які наразі завершують спеціальне навчання.

Про це повідомив заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України, генерал-лейтенант Григорій Саковський під час апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Спеціалістів з розмінування буде поділено на десять груп, кожна з них виконуватиме свій фронт робіт. Після повної очистки території ми здійснимо ще одну, контрольну перевірку, аби переконатися на 100%, що ця територія є повністю  безпечною, - повідомив Григорій Саковський.

Як повідомив начальник ГТУ МНС України в Запорізькій області Олексій Лепський, 1 березня територію площею 2600 кв. метрів повністю звільнено від трави та інших рослин, а також розбито на ділянки. Від МНС області до робіт з розмінування буде залучено 80 службовців особового складу, 24 з них – піротехніки, а також 23 одиниці техніки. Крім того, на час проведення робіт до області прибуде техніка з Кривого Рогу та Одеської області.

Після остаточного очищення території та її передачі органам місцевого самоврядування спеціалістами аграрної та екологічної служб буде визначено цільове призначення землі. Очікується, що вона буде придатна для ведення сільського господарства, створення лісового масиву та інших цілей.

- Наразі ми маємо непридатну для використання територію, але я доб’юся, щоб вона була ідеально очищеною, а ми мали гарантії щодо її безпечного застосування. Одразу після завершення робіт ми разом з Олексієм Лепським висадимо там 200 кущів троянд, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Підбиваючи підсумки, керівник області доручив Мелітопольській районній владі надавати будь-яку необхідну допомогу розмінувальникам, а в разі необхідності – звертатися й до обласної влади.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області