Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Забезпеченню прав та потреб дітей – особлива увага влади

5 березня 2013 - 11:21

Забезпеченню прав та потреб дітей – особлива увага влади

Про роботу місцевих органів виконавчої влади в напрямку захисту прав дітей на апаратній нараді в облдержадміністрації доповіла начальник служби у справах дітей ОДА Антоніна Матвєєва.

Розвиток сімейних форм виховання – один з основних напрямків роботи служби. Нині понад 75% дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування перебувають під опікою, піклуванням громадян та проживають у прийомних сім'ях чи дитячих будинках сімейного типу.

Разом з тим, посадовець висловила занепокоєння тим фактом, що з року в рік в області збільшується кількість батьків, які мають намір відмовитися від власної дитини ще в пологовому будинку. Згідно статистики, у 2009 році 71 породілля відмовилася від подальшого виховання немовля, у 2010 – їхня чисельність сягнула вже 111, у 2011 – 119, торік – 138.

- Ці проблеми потребують нашої уваги ще на старті. Маємо докласти максимум зусиль, відшукати можливості допомогти молодим жінкам, аби вони мали можливість подарувати немовляті головне – материнську любов, - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Невдовзі в області мають відкрити Соціальний центр матері та дитини (м. Бердянськ), де молоді мами зможуть пройти адаптацію та звикнути до нової ролі. У центрі проживатимуть жінки (від семи місяців вагітності до виповнення дитині 1,5 року), які опинилися у складних життєвих обставинах.

Ще один напрямок, який на переконання очільника регіону потребує особливої уваги, – розвиток дошкільної освіти. Найбільш гостро це питання постало у Запоріжжі. У зв’язку із цим Олександр Пеклушенко доручив провести інвентаризацію будинків, в яких нині розташовані відділи та служби обласної та місцевої виконавчої влади: «Переконаний, після складення такого реєстру ми знайдемо резерв для відкриття достатньої кількості дитячих садочків. Крім того, в подальшому до роботи з відновлення дитсадків обов’язково мають бути залучені ресурси приватних підприємств».

З урахуванням нових соціальних ініціатив Президента України, одним із пріоритетних напрямків роботи влади у поточному має стати забезпечення освітніх та виховних потреб дітей-інвалідів, підвищення якості їх соціального захисту. Також в перспективних планах роботи - ремонт шкільних спортивний майданчиків.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ