Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державна політика в сфері охорони здоров’я та освіти приносить позитивні результати

5 березня 2013 - 17:17

Державна політика в сфері охорони здоров’я та освіти приносить позитивні результати

У рамках підсумкової прес-конференції керівників обласної влади стажист на посаду заступника голови ОДА Андрій Запорожченко поінформував про ситуацію у сфері освіти та охорони здоров’я регіону.

Зокрема, посадовець зазначив, державна політика, яка реалізується протягом останніх трьох років, спрямована на створення ефективної системи дошкільної освіти. Так, з 2010 року в області було відкрито 40 нових дитячих садочків, ще стільки ж груп для дітей 5-ти річного віку почало функціонувати при запорізьких школах. Завдяки проведеній роботі понад 90% дітей охоплені дошкільною освітою. Однак, як наголосив посадовець, на цьому роботу не завершено. У поточному році заплановано відкриття ще  20 додаткових груп для дошкільнят.  

Також протягом останніх трьох років була оптимізована система середньої освіти – створені 46 територіальних освітніх округів, до складу яких входять 130 навчальних закладів.

Якість та результативність освітньої системи регіону підтверджується активною участю та перемогами запорізьких школярів у предметних олімпіадах (7 місце серед всіх регіонів країни) та в конкурсах - захистах Малої академії наук України (4 місце).

Серед пріоритетів роботи галузі - продовження роботи щодо оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів.

Щодо галузі охорони здоров’я Андрій Запорожченко також озвучив ряд здобутків. Торік була завершена реконструкція лікувального корпусу обласної дитячої клінічної лікарні. Також після тривалої реконструкції відкрито відділення патології новонароджених Запорізької міської дитячої багатопрофільної лікарні № 5. Активно ведеться робота зі створення обласного перинатального центру. Проведено капітальні ремонти структурних підрозділів обласної клінічної лікарні, обласного онкологічного диспансеру, госпітального відділення 2-ї лікарні м. Запоріжжя.

Минулий рік став знаковим для багатьох закладів охорони здоров’я регіону у зв’язку з придбанням сучасного діагностично-лікувального обладнання та машин швидкої допомоги  на суму понад 133 млн. грн. (субвенція з Держбюджету).

- У планах роботи на поточний рік - відкриття обласного перинатального центру, створення єдиної дієздатної системи надання екстреної медичної допомоги, а також підвищення доступності лікарської допомоги сільському населенню та розвиток сімейної медицини, - наголосив стажист на посаду заступника голови ОДА А. Запорожченко.

Також буде продовжена робота з реконструкції хірургічного корпусу обласної дитячої клінічної лікарні (ІІ черга), інфекційно-боксованих відділень Запорізької міської дитячої багатопрофільної лікарні № 5, поліклінік Якимівської та Приморської ЦРЛ тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова