Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Завдяки Президенту в державі створена єдина команда, яка працює на результат»

5 березня 2013 - 17:54

Підсумки роботи регіональної влади на прес-конференції з нагоди третьої річниці інавгурації Президента України Віктора Януковича підбили представники  владної команди Запорізької області.

У прес-конференції взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, голова обласної ради Павло Матвієнко, заступники голови облдержадміністрації: Віктор Ємельяненко, Петро Гончарук, Андрій Запорожченко, Юрій Пелих, Андрій Гамов.

Як зауважив очільник регіону Олександр Пеклушенко, саме створення потужної владної команди з ефективними комунікаціями, які сьогодні дозволяють регіонам у тісній співпраці з органами центральної влади вирішувати нагальні проблеми, – є одним з основних досягнень Президента України Віктора Януковича.

- За час, який я працюю на посаді голови облдержадміністрації, я мав 7 особистих зустрічей з Президентом, 6 – з Прем’єр-міністром, а з міністрами ми знаходимося на постійному телефонному зв’язку і маємо можливість обговорити будь-яке питання у будь-яку мить. Завдяки Президенту у державі сьогодні створена єдина ефективна команда, яка працює на результат, - наголосив Олександр Пеклушенко. 

Голова облдержадміністрації окреслив коло пріоритетних напрямків, яким сьогодні регіональна влада має приділити максимум уваги. Серед першочергових завдань - наповнення місцевих бюджетів та використання резервів, котрі можна спрямувати на розвиток територій. Як зауважив Олександр Пеклушенко рівень доходів місцевих бюджетів залишається на недостатньому рівні.

- Який район ми не розглянемо, рівень власних доходів не перевищує 30%. Але ж кошти лежать у нас під ногами. Додаткові надходження - це, насамперед, реальна оцінка та використання земельних ресурсів, ліквідація ганебного явища виплати заробітної плати «в конвертах», детенізація економіки. Території, на жаль, не думають, як заробити ці гроші, як розумно їх заощаджувати та ефективно витрачати. Отже маємо ще більше працювати саме в цьому напрямку, - підкреслив голова облдержадміністрації.

Серед приоритетних об’єктів, яким сьогодні займається обласна влада, очільник регіону назвав Палац спорту «Юність», обласну дитячу та дорослу лікарні, обласний онкологічний диспансер, мости через Дніпро. Як зазначив Олександр Пеклушенко, задача максимум, яка постала сьогодні перед обласною владою, - зберегти темпи фінансування будівництва мостових переходів у Запоріжжі. Адже торік на цьому стратегічному об’єкті було освоєно майже мільярд гривень.

- Щоб зберегти темпи будівництва ми також сподіваємось отримати мільярд гривень у поточному році. Нині виникає чимало технологічних проблем. Ми почекаємо, і за потреби я буду звертатися до Президента України, щоб надати черговий потужний імпульс у зведенні мостів, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Як підкреслив голова облдержадміністрації, сьогодні влада має активніше йти до людей, не чекаючи скарг та нарікань, а  працювати на випередження у вирішенні проблем. Завдання кожного керівника органів влади будь-якого рівня – щодня доводити, що він потрібен людям заради яких працює.

- У влади має бути три головні складові: розум, гроші та совість. Якщо є розум, будуть і гроші. А якщо є совість, то ці гроші будуть витрачені максимально ефективно, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Учасники підсумкової прес-конференції відповіли на усі питання журналістів, зокрема, щодо проблем Молочного лиману, водопостачання у сільських територіях, ремонту доріг, впорядкування територій Запорізького краю.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України