Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Пелих: «Взаємодія обласної влади та громадськості має стати більш ефективною»

5 березня 2013 - 17:53

Юрій Пелих: «Взаємодія обласної влади та громадськості має стати більш ефективною»

Обласна влада налаштована на активну співпрацю з громадськістю, і готова створювати для цього всі необхідні умови. На цьому наголосив заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих під час підсумкової прес-конференції керівництва ОДА.

- Одні з головних завдань у роботі влади поточного року – сприяння подальшому розвитку громадянського суспільства, забезпечення відкритості влади, а також створення сприятливих умов для залучення громадськості до роботи влади. На початку поточного року сформовано новий склад Громадської ради при облдержадміністрації, який наразі визначається з керівними органами. Ми сподіваємося, що саме Громадська рада стане каталізатором, який стимулюватиме владу у вирішенні нагальних питань регіону, - зазначив Юрій Пелих.

Як повідомив посадовець, відповідно до Програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Запорізькій області на 2013-2016 роки на заходи у контексті розвитку громадянського суспільства планується виділити 271 тис. грн., на розвиток козацтва – 270 тис. грн., на науково-просвітницьку діяльність громадських організацій – 447 тис. грн.

Юрій Пелих переконаний, робота, зокрема, безпосереднє спілкування з громадянами для влади є надважливою, саме тому цьому напрямку приділяється особлива увага. Так, протягом минулого року до облдержадміністрації надійшло понад 10 тис. звернень, до представників влади звернулись більше 31 тисячі громадян. Майже половина звернень отримана від жителів області через урядову «гарячу» телефонну лінію. Більшість звернень стосувалися питань щодо житлової політики та комунального господарства, соціального захисту населення та охорони здоров’я.

За словами посадовця, минулого року 32,4% звернень жителів області надійшло для розгляду в облдержадміністрацію центральними органами влади, що на 4,4% менше, ніж в 2011 році, а 64,4% звернень надійшло безпосередньо від громадян, що на 9,6% більше, ніж у 2011 році. Динаміка такого співвідношення свідчить про підвищення рівня довіри жителів області до місцевих органів виконавчої влади.

- Рішенням сесії обласної ради від 22 листопада минулого року створено комунальний заклад «Запорізький обласний контактний центр», який після формування штату та встановлення відповідного обладнання налагодить роботу постійно діючої регіональної «гарячої» телефонної лінії органів влади. Після її запуску жителі області матимуть можливість в телефонному режимі звертатися до органів виконавчої влади регіону так само, як і до урядової «гарячої» телефонної лінії, яка діє з 2009 року. Центр розпочне свою роботу вже влітку поточного року, - повідомив Юрій Пелих.

Створення обласного контактного центру жодним чином не вплине на проведення особистих прийомів громадян, яких протягом минулого року керівництвом облдержадміністрації проведено 306, з яких 149 – виїзні.

Ще один напрямок роботи влади, який щороку удосконалюється й тісно пов’язаний зі зверненням громадян – це надання обласною владою публічної інформації. Так, протягом минулого року апаратом облдержадміністрації забезпечено розгляд та надано відповіді на 157 запитів. Системний підхід та високий рівень організації розгляду інформаційних запитів в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування області, а також окремо в облдержадміністрації підтвердили й результати незалежного громадського моніторингу. В лютому поточного року Центром політичних досліджень та аналітики надано результати річного моніторингу виконання органами влади Закону України «Про доступ до публічної інформації». За загальним рейтинговим показником відкритості перше місце серед регіонів України посіла Запорізька область, а в загальному рейтингу серед облдержадміністрацій України Запорізька ОДА посіла четверте місце, в номінації «Чиста правда» - очолила рейтинг.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки