Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для стабілізації ситуації в промисловості та ЖКГ області здійснюється системна робота

6 березня 2013 - 10:32

Для стабілізації ситуації в промисловості та ЖКГ області здійснюється системна робота

Про ситуацію в реальному секторі економіки під час підсумкової прес-конференції керівників обласної державної адміністрації журналістів поінформував заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Як повідомив посадовець, за підсумками 2012 року Запорізька область посіла 4 місце в Україні за обсягами реалізації промислової продукції (реалізовано на суму 77,89 млрд. грн..), а в розрахунку на одного жителя  – 3 місце (43,4 тис.грн.).

Серед досягнень – передача Міжнародного аеропорту Запоріжжя в комунальну власність, прийняття рішення про реорганізацію Запорізького титано-магнієвого комбінату, проведення успішних випробувань двигуна п’ятого покоління Д-27 на ЗМКБ «Прогрес», передача  заводу «Кремнійполімер» в управління Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, і врешті-решт, відновлення роботи Запорізького заводу феросплавів. Успішні інвестиційні проекти були реалізовані  на заводах «Дніпроспецталь» та «Завод напівпровідників». Великим кроком  стало скорочення заборгованості перед бюджетом та Пенсійним фондом підприємств «Радіоприлад» та НВК «Іскра».

Крім того, незважаючи на всі проблеми в сфері житлово-комунального господарства регіону, Петро Гончарук ознайомив журналістів і з деякими прикладами успішної роботи. Так, торік область обрана пілотною для реалізації проектів розвитку житлово-комунального господарства в рамках проекту «Україна-Хабітат». До проекту вже долучились  287 районних, міських та селищних рад.

Активізовано роботу і в напрямку державно-приватного партнерства, до місцевих інвестиційних програм розвитку ЖКГ включені 684 інвестпроекти, реалізація яких планується саме за такою схемою. Представник обласної виконавчої влади додав, що торік за показниками роботи підприємств ЖКГ область посіла 2 місце серед  регіонів країни.

Суттєві зрушення відбулися і в інвестиційному потенціалі регіону – залучено 1,144 млрд. дол. США прямих іноземних інвестицій, що на 16 % більше ніж у 2011 році. Завдяки цьому в економіку області вкладено майже 179,8 млн. дол. США, що в п’ять разів більше за попередній рік.

- Ситуація в промисловості та житлово-комунальному господарстві залишається складною, і для її стабілізації необхідно ще багато й системно працювати. Разом з тим,  у цих сферах торік була  здійснена величезна робота, ефективність якої ми можемо оцінити вже зараз, – зазначив Петро Гончарук.

Також посадовець назвав деякі показники, які характеризують бізнес клімат регіону. За 2012 рік від діяльності суб’єктів малого підприємництва до бюджету області надійшло 347,2 млн. грн. (у 2011 - 322,9 млн. грн.). Була збільшена кількість малих підприємств та фермерських господарств, нині їх кількість складає  18065 та 2319 відповідно.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів