Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «У питанні розмінування території колишньої артбази в Новобогданівці треба остаточно поставити крапку»

6 березня 2013 - 16:21

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко ознайомився з ходом робіт по розмінуванню території колишньої 275-ї артилерійської бази у с. Новобогданівка Мелітопольського району. Роботи по зачищенню території бази від вибухонебезпечних предметів розпочалися на початку березня. Нині тут працюють фахівці Державної служби надзвичайних ситуацій у Запорізькій області та Міністерства оборони.

Як повідомив начальник відділу забезпечення оперативного реагування Генштабу Міністерства оборони Микола Кравченко, сьогодні на розмінуванні території колишньої Новобогданівської артбази задіяно 84 військовослужбовці,   30 одиниць техніки. Паралельно роботу ведуть 80 службовців особистого складу ДСНС у Запорізькій області, з них 24 – піротехніки. Лише за період з 1 березня на території артбази  виявлено більше 3 тисяч вибухонебезпечних предметів. Частину їх буде знешкоджено шляхом підриву. Як зазначив представник Генштабу, прийнято рішення про те, що підривати снаряди будуть кожної п’ятниці.

Роботи з розмінування ведуться коштом Міністерства оброни. Якщо повне завершення робіт з гарантованим результатом буде потребувати збільшення фінансування, Олександр Пеклушенко пообіцяв порушити це питання на рівні центральних органів влади.

- У питанні розмінування території колишньої артбази в Новобогданівці треба остаточно поставити крапку. Найголовніше - не зупинитися на половині шляху. І краще вже сьогодні порушувати всі проблемні питання, щоб досягти гарантованого результату, - зауважив голова облдержадміністрації.

Як підкреслив очільник регіону, головним пріоритетом при виконанні робіт має бути  безпека та ретельність, а завдання влади, зокрема місцевої, допомогти військовим у організації їх побуту.

Одним з проблемних питань, яке стримує темпи робіт, є наявність на території колишньої артбази великої кількості зруйнованих бетонних конструкцій. Оптимальним варіантом їх утилізації має стати  використання у роботах з берегоукріплення приморських територій, вважає очільник регіону.  Зацікавленість у бетонних конструкціях вже виявили представники місцевої влади Кирилівки, узбережжя якої цієї зими дуже  постраждало від шторму. Голова облдержадміністрації пообіцяв військовим максимально сприяти в цьому питанні.

Вже в середині березня до зачистки території артбази долучаться додаткові сили Міністерства оборони. За словами Миколи Кравченка, завершити роботи планується до кінця квітня поточного року. Але голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко застеріг від поспіху в цьому процесі, адже зачищення території Новобогданівської артбази цього разу має стати остаточним.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів