Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Клінічні санаторії ПАТ «Приазовкурорт» будуть збережені для запоріжців

11 березня 2013 - 15:42

Клінічні санаторії ПАТ «Приазовкурорт» будуть збережені для запоріжців

Під час апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, розглянуто ситуацію в ПАТ «Приазовкурорт». Зі станом справ у санаторно-курортних закладах підприємства очільника регіону ознайомив представник ПАТ «Приазовкурорт» Олександр Пономаренко.

До складу приватного акціонерного товариства входять клінічні санаторії «Лазурний» та «Бердянськ»,  а також «Кирилівка» та «Великий Луг». Потужності ПАТ «Приазовкурорт» розраховані на прийом 35 тисяч пацієнтів на рік, у санаторіях  працює 1,5 тисячі висококваліфікованого персоналу. Ними збережено природні цілющі рекреації, розроблено унікальні методики лікування грязями та мінеральними водами.

Разом з тим, незважаючи на ефективність санаторного лікування, в останні роки істотно зменшується кількість заявок на путівки до цих закладів. Так, у 2008 році на лікування до санаторіїв ПАТ «Приазовкурорт» було подано понад 5 тисяч заявок, тоді як у поточному році їх кількість сягає лише 1000.

Обговорюючи це питання, очільник регіону доручив стажисту на посаду заступника голови ОДА Андрію Запорожченку розібратися, чому медики не направляють запоріжців на лікування до закладів «Приазовкурорту».

- У тому, що потужності цих унікальних курортів не використовують, є безумовно і наше недопрацювання. Віднині подальше функціонування та збереження цих курортно-лікувальних закладів буде взято під мій особистий контроль, а також  контроль голови облради Павла Матвієнка та голови обласної ради профспілок Віктора Сластьона, - наголосив голова ОДА Олександр Пеклушенко.

При цьому очільник регіону поцікавився у В. Сластьона, чому проблемні питання санаторіїв ПАТ «Приазовкурорт» жодного разу не  порушувалися  ним на робочих нарадах у облдержадміністрації і тільки сьогодні  вперше заговорили про це.

Серед наболілих питань, вирішення яких потребує сприяння керівника обласної виконавчої влади, – пільгове утримання обласного госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни, берегоукріплення пляжів санаторію «Бердянськ», а також судові тяганини щодо відчуження власності профспілок на території регіону.

За підсумками обговорення Олександр Пеклушенко звернувся до представників прокуратури з проханням взяти на контроль ситуацію з організацією харчування  пацієнтів обласного госпіталю для інвалідів ВВв,  з’ясувати реальну вартість  харчування та об’єктивність виставлених ПАТ «Приазовкурорт» рахунків.

Також, на переконання посадовця, особливої уваги та розслідування потребує ситуація з відчуженням територій, які належать чи належали ПАТ «Приазовкурорт» та профспілкам.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа безпеки та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців