Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Майбутнє агропромислового комплексу - за новітніми технологіями та розвитком переробної промисловості»

13 березня 2013 - 13:14

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у роботі III Міжнародного АгроІнвестФоруму, який сьогодні відбувся у виставковому центрі «Козак-Палац». Організаторами заходу виступили Запорізька торгово-промислова палата, обласна державна адміністрація за підтримки Національного біоенергетичного союзу Росії та російського інформаційно-аналітичного агентства «Інфобіо».

Під час форуму шляхи впровадження новітніх технологій в агробізнесі обговорили  керівники сільгосппідприємств, науково-дослідних інститутів, Аграрного фонду України, Аграрної біржі, юридичних та банківських структур, місцевої влади.

Як підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, саме за новітніми технологіями та розвитком переробної промисловості – майбутнє агропромислового комплексу не лише Запорізької області, а й усієї країни.

- Технології – це найголовніше. Україна не може залишатися лише сировинним додатком. А зерно – це сировина. Тому головним завданням у розвитку галузі сільгоспвиробництва вбачаю саме розвиток переробної промисловості. Це додана вартість,  яка піднімає на вищий рівень  і роботу, і бюджетні надходження, і подальший розвиток галузі. В Запорізькій області вже через рік - півтора  планується будівництво сучасного хлібозаводу. Він має стати одним з найкращих за технологіями та якістю продукції. Також тривають активні переговори щодо розміщення   в регіоні  сучасного молокозаводу. Це також дозволить забезпечити роботою тисячі запорізьких селян, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Переробка та збут сільгоспсировини, підвищення рентабельності агро бізнесу, сприяння подальшій інтеграції агропромислового комплексу України  до міжнародних ринкових структур – питання, які обговорювалися під час  роботи  Форуму. Учасники розглянули декілька тематичних блоків: рослинництво та продукти переробки, тваринництво та м’ясомолочна продукція, органічне сільське господарство, біопаливні технології в аграрному секторі тощо.

У конференції взяли участь комерційний аташе Посольства Литовської Республіки в Україні Рімантас Шегжда, радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Ян Краєнбринк, віце-консул з економічних питань Генерального консульства Чеської Республіки в Донецьку Ладислав Горак.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області