Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальні працівники вдосконалюють знання на навчальних тренінгах

14 березня 2013 - 08:31

Соціальні працівники вдосконалюють знання на навчальних тренінгах

За підтримки Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації для соціальних працівників, які приступили до роботи в 2013 році, розпочався навчальний тренінг, який проходить в учбово-методичному центрі обласної ради профспілок.

Учасниками першого в поточному році тренінгу стали 55 новоприйнятих працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з Бердянська та Токмака, а також Бердянського, Василівського, Оріхівського, Розівського, Куйбишевського, Великобілозерського, Новомиколаївського та Приазовського районів.

Навчання проводять спеціалісти Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Також лекції читатиме тренер міжнародної благодійної організації «Кожній дитині» Леся Кучинська.

Серед актуальних тем, які будуть розглянуті протягом 6-денного семінару – «Криза як деструктивний процес у розвитку сім’ї», «Оцінка потреб дитини та сім’ї як ключовий етап соціального супроводу», «Інноваційні технології соціальної роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах», «Форми і методи роботи з членами сім’ї під час соціального супроводу», «Мультидисциплінарна команда спеціалістів, які залучені до соціального супроводу сім’ї: значення, створення, координація роботи» тощо.

- Від кваліфікації соціальних працівників, їх ставлення та небайдужості до проблем інших дуже часто залежить доля кризових родин та дітей, які виховуються у таких сім’ях. Тому професійний рівень таких спеціалістів має бути  високим. Такі тренінги, безумовно, мають особливу цінність та допоможуть соціальним працівникам розширити знання у такому делікатному напрямку роботи, - пояснила директор Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Понікарова.

Протягом поточного року заплановано проведення  семи  семінарів-тренінгів для 180 спеціалістів, прийнятих на роботу в поточному році, завдяки яким в області працюватиме кваліфікований штат фахівців із соціальної роботи.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович