Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «В цілях економії обласна виконавча влада повністю відмовилася від капітальних видатків»

15 березня 2013 - 13:28

Минулого року видатки загального фонду Державного бюджету на фінансування та утримання місцевих органів виконавчої влади Запорізької області становили 91,3 млн. грн. 95% суми було витрачено на виплату заробітної плати та сплату за енергоносії.  Заради економії бюджетних коштів вже п’ять років поспіль обласна влада повністю відмовляється від капітальних видатків.

Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко під час брифінгу з журналістами.

Структура місцевих органів виконавчої влади в 2012 році складала 263 установи, в тому числі: апарат облдержадміністрації, 20 структурних підрозділів ОДА та 20 районних державних адміністрацій з підпорядкованими установами. Протягом минулого року здійснено оптимізацію структури облдержадміністрації: у першому півріччі припинили діяльність інспекція державного технічного нагляду та інспекція якості сільськогосподарської продукції.

- Видатки загального фонду на 2012 рік затверджені в сумі 91,3 млн. грн., що на 14% більше, ніж попереднього року. Але лише в 2012 році видатки за  обсягом досягли рівня 2008 року. Вони вдвічі менші від мінімальної потреби, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, в межах затвердженого загального обсягу структура видатків наступна: 95% - це захищені статті (заробітна плата – 88%, енергоносії – 7%), решта  5% - інші поточні видатки (придбання товарів і послуг, витрати на службові відрядження, навчання кадрів тощо). Кошти на капітальні видатки не виділялися протягом останніх п’яти років.

Одне з головних питань, що цікавило журналістів, – скільки ж заробляють працівники місцевих органів влади та чи вигідно бути держслужбовцем. 

- Звісно, більшість людей цікавить, яку зарплатню отримують люди, які займають керівні посади. Це ні для кого не таємниця,  інформація є в загальному доступі. Так, оклад голови ОДА становить 5,6 тис. грн., голови райдержадміністрації – 3,1 тис. грн. Заступники голови ОДА отримують оклад у розмірі від 4,3 до 5 тис. грн., а заступники голови РДА – від 2,8 до 3 тис. грн. Що ж стосується керівників структурних підрозділів ОДА, їм нараховується оклад у розмірі від 2,6 до 2,8 тис. грн., у районах оклад працівників на аналогічних посадах  складає  1,4 тис. грн. Найменші оклади мають головні та провідні спеціалісти - лише 1,134 тис. грн., - повідомив директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Медвідь.

За словами Віктора Ємельяненка, органи виконавчої влади відчувають певний дефіцит кваліфікованих кадрів. Це обумовлено не лише низьким рівнем заробітної плати, а й важкою процедурою влаштування на роботу, яка передбачає конкурсний відбір, низку перевірок, стажування тощо, а також переліком конкретних вимог до кандидата на посаду. Наразі нараховується близько 300 вакантних посад у органах виконавчої влади області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»