Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблем з соціальними виплатами не буде

20 вересня 2005 - 13:58

           

 

                       Заступник голови облдержадміністрації Олена Зайковська зазначила, що напруги з соціальними виплатами немає і не буде. Вже сьогодні пенсія в області нарахована всім без винятку за вересень, хоча термін виплат  до 25 числа поточного місяця.

            Розмір пенсій за півтора року зріс на 218% - з 179 грн. до 384 грн. 80 коп. Стосовно видатків на виплати пенсій та мобілізації  коштів на них, то у першому півріччі органи Пенсійного фонду вперше вийшли з цих визначальних показників на мільярдні рубежі.  Середньомісячна потреба в коштах вже перевищує 220 мільйонів гривень.  План надходжень мобілізованих на території області виконано на 101,4%. Хоча за словами начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Анатолія Казачука, резерви є і досить вагомі. Це – заборгованість із заробітної плати, це так звані виплати в конвертах. 136 тисяч працюючих сьогодні отримують зарплату нижче прожиткового рівня, а це теж резерви надходжень до ПФ. 39% бюджету Пенсійного фонду в області  наповнюється за рахунок 28 підприємств, а всього таких понад 22 тисячі.  Нині співвідношення соціальних виплат не на користь зароблених коштів. Так, середня зарплата в співвідношенні до середньої пенсії становить лише 49,5%. А у сільській місцевості набагато більше. Скажімо, в Якимівському районі – 80%. На тисячу працюючих в області  припадає 850 пенсіонерів, в селах цей показник доходить до 1400.

            Цього року соціальні виплати зросли за рахунок коштів, які отримали батьки при народженні дитини. Є надія, що за рахунок цього ми покращимо демографічну ситуацію в краї. Побоювання того, що будуть вони використовуватись не за призначенням не справдились. Такі випадки  поодинокі, наголосив на брифінгу начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Панкратов.

            З наступного року до пільговиків приєднаються і діти війни, ті хто народився в період з 2 вересня 1927 року по 2 вересня 1945.  Вони матимуть надбавку до пенсії – 30% мінімальної пенсії за віком. Розрахунок йде від суми 19 грн. 90 коп. А ще право на 25% зниження за комунальні послуги.

            Віктор Панкратов попрохав через засоби масової інформації сказати громадянам, що нікуди бігти, щоб оформити документи не варто. Всі потрібні дані про кожного вже мають в органах ПФ.

 

                                                                  прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області