Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Пелих: «На часі – модернізація системи місцевого самоврядування та створення умов для соціально-економічного розвитку територій»

22 березня 2013 - 13:46

Заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації Юрій Пелих взяв участь у засіданні «круглого столу» на тему «Актуальні проблеми сучасного адміністративного права», яке відбулося в Класичному приватному університеті.

У заході взяли участь  вчені-правники та юристи-практики з усієї України, які є фахівцями в галузі адміністративного права, аспіранти, докторанти та викладачі.

Юрій Пелих привітав учасників зібрання від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка та зазначив що для влади всіх рівнів є дуже важливим питання адміністративного права, адже на часі – впровадження адміністративної реформи.

- На останньому засіданні Ради регіонів, у якому взяв участь Олександр Пеклушенко, розглядалося питання вдосконалення державної політики щодо місцевого самоврядування та створення умов для соціально-економічного розвитку територій.  Президент України Віктор Янукович наголосив, що реформа системи місцевого самоврядування є вкрай  необхідною для України. За словами Президента, вона повинна визначити напрямки та механізми формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Реформа сприятиме максимальному забезпеченню надання якісних та доступних публічних послуг, укріпленню інститутів демократії, захисту інтересів громадян у всіх сферах життєдіяльності, - зазначив Юрій Пелих.

За словами посадовця, Президент визначив, що реформування місцевого самоврядування має відбуватися на принципах децентралізації владних повноважень, консолідації ресурсного забезпечення та стратегічного планування розвитку територіальної громади.

Ще одна з головних цілей адміністративної реформи – ліквідація дублювання повноважень, функцій та завдань органів місцевого самоврядування різних рівнів.

 - Я вдячний Класичному приватному університету за організацію і цього засідання «круглого столу», і взагалі активну роботу в цьому напрямку. Для нас дуже важливо тісно співпрацювати з правниками, які роблять суттєвий внесок у прийняття змін до законодавства. Якби не правники, як практики так і теоретики, нам,  обласній владі, було би набагато складніше. Тож переконаний, що важливість цього заходу складно перебільшити, - підсумував Юрій Пелих.

Під час засідання було обговорено актуальні проблеми адміністративного судочинства, адміністративної відповідальності, забезпечення законності в державі, адміністративно-правового статусу суб’єктів владних повноважень, термінологічних змін у науці адміністративного права, а також тенденції та перспективи розвитку інформаційного права й напрями подальшого вдосконалення адміністративного законодавства України.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров