Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До ліквідації наслідків негоди було залучено всі служби та структури регіону

25 березня 2013 - 13:36

До ліквідації наслідків негоди було залучено всі служби та структури регіону

У зв’язку з погіршенням погодних умов на території області 23-24 березня, а також із штормовим попередженням було посилено роботу всіх служб та структур регіону.

- 22 березня ми отримали від обласного гідрометцентру повідомлення про погіршення погоди та значне зниження температури починаючи з 23 березня, а також про штормове попередження. Ми одразу оповістили про можливу небезпеку населення через телеканали, радіо та інтернет-видання, - повідомив начальник головного управління ДСНС України в Запорізькій області Олексій Лепський під час апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Вже зранку 23 березня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Віктора Ємельяненка відбулося засідання оперативного штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій, на якому  було введено в дію план оперативного реагування, а також мобілізовано всі ресурси, які можуть бути задіяні в ліквідації наслідків погодних умов. Роботу всіх служб та структур регіону було переведено в посилений цілодобовий режим.

Від Головного управління ДСНС України в Запорізькій області до ліквідації наслідків негоди було залучено 490 рятувальників та 66 одиниць техніки, від МВС та Міноборони – 617 осіб, сім бронетранспортерів та три одиниці важкої техніки. Крім того, було підготовлено техніку та людей для надання допомоги сусіднім областям.

Як повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Володимир Войтенко, з 23.00 23 березня на території області розпочались роботи з розчищення центральних та місцевих доріг. Протягом вихідних на автошляхах області працювало близько 100 одиниць техніки «Облавтодору»,  витрачено понад 3 тис. тонн посипчатих матеріалів. Усі дороги розчищені, забезпечено проїзд до всіх населених пунктів регіону, жодних скарг або повідомлень про наявність проблем не надходило.

За словами начальника управління ДАІ ГУМВС України в Запорізькій області Віталія Горькового, до ліквідації наслідків погодних умов було залучено 201 працівника ДАІ та 54 технічних засоби. У результаті протягом вихідних не зафіксовано жодного ДТП, пов’язаного з погіршенням погоди, не відбулося блокування доріг, транспортне сполучення забезпечено в повному режимі.

- Мені подзвонили 23 березня о четвертій ранку і повідомили про погіршення погодних умов та штормове попередження на території області. Вже о восьмій ранку в області розпочалась підготовка, в облдержадміністрації працювали керівники всіх відповідальних служб та структур. При фіксуванні зниження температури на території області одразу розпочалися роботи з посипання автошляхів спеціальними засобами, а також оперативне розчищення снігу. Словом, я задоволений тим, як до цього питання підійшли і обласна та міська влада, і всі відповідальні служби та структури. Тим не менш, є проблеми, на які ми не можемо заплющувати очі, і їх треба вирішувати, щоб при подальшому погіршенні погодних умов область була в повній готовності, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Одна з головних проблем – це матеріально-технічна база. За словами Володимира Войтенка, не вистачає роторних снігоочищувачів, які здатні прибирати сніг висотою від одного метра. Таких нашому регіону необхідно як мінімум дві одиниці, проте жодного роторного снігоочищувача в області наразі немає. Також він повідомив, що шляховикам необхідні хоча б кілька комбінованих дорожніх машин, які одночасно розчищають дороги від снігу та посипають їх  матеріалами.

Олександр Пеклушенко доручив підготувати листа на ім’я Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, в якому вказати, що з метою недопущення снігових заметів необхідно виділити Запорізькій області чотири роторних снігоочищувачів та вісім комбінованих дорожніх машин.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області