Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада, правоохоронні органи та громада мають об’єднатися проти нетверезого водія - Олександр Пеклушенко

25 березня 2013 - 15:05

На апаратній нараді, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, розглянуто питання безпеки дорожнього руху та пасажирських перевезень, яке, враховуючи погодні умови,  набуває особливої актуальності.

Як повідомив начальник УДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області Віталій Горьковий, з початку року на території регіону відбулося 175 дорожньо-транспортних пригод, у яких загинуло 28 осіб. При цьому понад 30% усіх ДТП відбулося безпосередньо в обласному центрі.

В. Горьковий зробив акцент на тому факті, що з початку року на дорогах області за участю водіїв громадського транспорту відбулося 11 ДТП, у яких постраждало 29 людей і одна  загинула. При цьому внаслідок проведення рейдів щодо дотримання правил дорожнього руху водіями автобусів та маршруток зафіксовано 1313 порушень, у тому числі виявлено чотири випадки керування транспортом у нетверезому стані.

- Влада, правоохоронні органи та громада мають об’єднатися проти нетверезого водія. Простий приклад: водії фарами сигналізують один одному про те, що попереду пост ДАІ, не задумуючись, що машиною може керувати п’яний, який вже на наступному перехресті потрапить у ДТП чи зіб’є людину. Поміркуйте над цим та не робіть необдуманих вчинків, - закликав запоріжців голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Наступне питання, яке потребує особливої уваги – робота нелегальних автоперевізників. Тільки за 2,5 місяця підрозділи УДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області  виявили 45 фактів роботи нелегалів на маршрутах. Украй важливо знайти ті важелі впливу, які дозволять викорінити це негативне явище.

Із ситуацією на дорогах обласного центру учасників наради ознайомив Запорізький міський голова Олександр Сін, який повідомив, що на дорогах міста визначено 17 місць концентрації ДТП.

- У наших планах - технічно унеможливити  виникнення дорожньо-транспортних пригод на цих ділянках. Зараз ми розробляємо проекти, які дозволять це зробити, - доповів О. Сін.

Також він повідомив, що в Запоріжжі затверджено План забезпечення безпеки пасажирських перевезень та працює «гаряча лінія»: 787 – 50 – 76.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області