Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мережа навчальних закладів має забезпечувати всебічний розвиток учнів та студентів

1 квітня 2013 - 15:00

Особливості організації позашкільної роботи з молоддю розглянули учасники апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

- Нині питання дозвілля дітей набуває все більшої актуальності. Для того, щоб досягти успіху, людині потрібно не тільки отримати спеціальність, а й набути ряд інших корисних навичок. У зв’язку з цим для нас важливо, щоб мережа навчальних та позашкільних закладів освіти області відповідала вимогам сьогодення – забезпечувала всебічний розвиток учнівської та студентської молоді, - висловив переконання голова ОДА Олександр Пеклушенко.

За даними директора Департаменту освіти, науки, молоді та спорту ОДА Олександра Вєрозубова, в області  працює 62 позашкільні навчальні заклади, які відвідують близько 46,5 тис. учнів. Також на базі шкіл створені різноманітні спортивні секції та гуртки. Загалом позашкільною освітою охоплено  близько 68 тисяч запорізьких дітей.

Особливої уваги потребує робота зі студентською молоддю. Своїм досвідом у цій сфері поділилися ректори ЗДМУ Юрій Колесник, ЗДІА Володимир Пожуєв та КПУ Віктор Огаренко.

Зокрема, як відзначили Ю. Колесник та В. Огаренко, особливістю сучасних студентів є бажання поєднувати навчання з роботою. Зазвичай, їм ідуть назустріч і розробляють для них індивідуальні графіки. Однак у більшості випадків молоді люди, які прийшли навчатись до вузу, бажають вести повноцінне студентське життя – беруть активну участь у  науково-дослідницькій роботі, клубах КВК, спортивних та естрадних секціях.

Особливо зацікавив очільника регіону досвід Запорізької державної інженерної академії – закріплення факультетів за дитячими будинками, школами - інтернатами чи притулками.

- Кожен з вас проводить велику та корисну роботу. Однак через те, що ви роз’єднані, ми не можемо досягти конкретних спільних результатів, -  поділився міркуваннями керівник обласної виконавчої влади.

У зв’язку з цим посадовець доручив найближчим часом організувати в облдержадміністрації розширену зустріч ректорів.

Також у четвер, 4 квітня, у  залі 200 облдержадміністрації відбудуться громадські слухання на тему: «Розвиток молодіжної політики в Запорізькій області».

Розгляд цього питання завершився на позитивній ноті – у Міжнародний день сміху в обласну державну адміністрацію завітали учасники СТЕМ "Будильник" ЗНТУ, які не тільки пожартували, а й вручили керівнику області збірку зі студентським гумором.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання