Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область завчасно готується до паводку

1 квітня 2013 - 16:16

Область завчасно готується до паводку

В області триває реалізація заходів з попередження підтоплень населених пунктів та територій області, а також підготовка до реагування на надзвичайні ситуації в період пропуску води та танення снігу.

Це питання розглядалося під час апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- За останні роки значно зменшився рівень ґрунтових вод. Відповідно, зменшується й кількість садиб, які страждають від підтоплень. Станом на 29 березня в області підтоплено 225 садиб у 18 населених пунктах, більшість з них розташовані в Мелітопольському та Запорізькому районах. Наразі спостерігається позитивна динаміка щодо зниження води в ґрунті, - повідомив начальник обласного управління водних ресурсів Володимир Шляховчук.

Посадовець зазначив, що матеріально-технічне забезпечення управління можна оцінити на вісім із 12 балів,  його оновлення, звісно, необхідне, але наявне обладнання є працездатним.

- Необхідно провести нараду з найпроблемнішими територіями області, які страждають через підтоплення. Нам необхідно чітко налагодити та  гармонізувати роботу на найближчі три роки та сформулювати перелік питань, які потребують вирішення на центральному рівні. Я бував у підтоплених будинках і знаю, що це дійсно дуже страшно, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Як повідомив директор філії «Дніпровська ГЕС ПАТ «Укргідроенерго»  Віталій Кучер, припливність води складається з двох частин: 60% надходить з Білорусі, 40% - з регіонів України. Очікується, що цього року паводок буде більшим, ніж середній за останні роки. На всіх гідровузлах обладнання знаходиться в належному стані та працює без збоїв.

- Керівництво країни постійно моніторить ситуацію, яка є набагато складнішою, ніж у попередні роки. І ми, в свою чергу, маємо докласти максимальних зусиль, щоб ситуація не вийшла з-під контролю, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Як повідомив голова Кам’янсько-Дніпровської райдержадміністрації Сергій Панкеєв, наразі в районі підтоплено 30 житлових будинків. Голова облдержадміністрації жорстко розкритикував посадовця за неналежну реакцію.

- Наразі 100-150 людей потребують нашої допомоги, але посадовці, які відповідають за цю територію, діють недостатньо оперативно, і це є неприпустимим. Також хочу зазначити, що краща техніка, яка є на території області, буде працювати на найбільш проблемних територіях нашого регіону, а всю іншу ми зможемо відправити на допомогу іншим областям, у тому числі – в м.Київ, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів