Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Артеменко: «Час гуртувати людей»

26 вересня 2005 - 17:05

           

 

            Чернігівський район

 

            В Чернігівській школі-інтернаті для дітей - сиріт та з малозабезпечених сімей його візиту очікували вже кілька днів. Добрі звістки розлітаються швидко, і учні знали: Юрій Артеменко везе їм від імені обласної організації партії «Народний Союз Наша Україна»  комп’ютерний клас. Придбати його допоміг член обласної Ради партії, президент ВАТ «Пивобезалкогольний комбінат «Славутич» Петро Перетятко. Це вже четвертий комп’ютерний класс, який вручається інтернатам від обласної організації НСНУ.

 

А педагогічному колективу інтернату губернатор Юрій Артеменко повідомив приємну новину, що область вже отримала близько 20 млн. грн. на вирівнювання міжпосадових окладів освітян.  

Виступаючи на шкільному святі, керівник області зазначив, що нині треба просто всім робити добрі справи, а не займатися партійними міжусобицями, час гуртувати людей, а не роз’єднувати їх знову.

            У відповідь директор інтернату Олександр Бехтер зазначив, що сьогодні нарешті влада повернулася обличчям до проблем освіти, виховання підростаючого покоління. Інтернатські заклади відчули це особливо. Більше ніж удвічі збільшились витрати на харчування, матеріально-технічну оснащеність.

            Відвідав голова облдержадміністрації  і сільгосппідприємства району – КСП «Чернігівське» і «Агрофірму «Росія». Перше цієї весни отримало потужного інвестора – ТОВ. «Укрлан», яке сплатило борги із заробітної плати працівникам господарства, придбало 600 свиней для відновлення роботи свиноферми.

Агрофірма «Росія» теж працює нині над відновленням племінного стада корів, яких завезли з Житомирської та Чернівецької областей. В обласному бюджеті закладені кошти на програму селекції тварин. Губернатор пообіцяв сприяти виділенню коштів.           Зараз  розпочато ремонт старих фермерських приміщень, щоб зробити сучасний за кращими європейськими зразками доїльний цех. Подібний є в племзаводі «Степний» Кам’янко-Дніпровського району. Відкрити його планують вже на початку грудня.  

            Юрій Артеменко вручив грамоти облдержадміністрації за вагомий внесок в розвиток сільськогосподарської галузі області керівникам цих господарств – Володимиру Козицькому та Володимиру Корпану.  

 

            Приморський район

 

            На околиці Приморська голова облдержадміністрації перерізав червону стрічку на   урочистому відкритті приватного підприємства «Приморськмолоко».

            Чотири роки тутешній молокозавод не виробляв продукції. Наприкінці минулого року приміщення викупило приватне підприємство, яке очолює Віра Овсянникова. Спершу планували створити на його базі лише цех морозива, але місцева виконавча влада буквально вмовила налагодити тут повноцінне виробництво, дати людям робочі місця і дешеву продукції з молока місцевих господарств та приватного сектору.          Вже сьогодні продукція з’явилася в торгівельній мережі Приморська. Поки що лише шість тонн, а в майбутньому випуск зросте до 50 тонн за добу.  Розшириться і асортимент продукції. Губернатор вручив Грамоту облдержадміністрації за створення нових робочих місць директору підприємства Вірі Овсяниковій.

            Юрій Артеменко також взяв участь в прямому ефірі Приморської телекомпанії «Юг», зустрівся з районним активом політичної партії «Народний Союз «Наша Україна», відвідав санаторій «Глорія».

                                   Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області