Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Формується перелік підприємств області, для яких має бути встановлена екологічна броня електропостачання

3 квітня 2013 - 15:28

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду щодо складання  переліку споживачів та їх обладнання, для якого має бути встановлена екологічна броня електропостачання в Запорізькій області.

З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру через обмеження або припинення електропостачання 23 грудня 2003 року була прийнята постанова Кабінету Міністрів України № 2052 «Про затвердження Порядку складання переліку споживачів та їх обладнання, для якого має бути встановлена екологічна броня електропостачання».

- Наявність даного переліку дозволяє забезпечувати механізм фінансування з державного або місцевих бюджетів екологічної броні електропостачання при несплаті або неповній оплаті за спожиту електроенергію споживачами, які мають таку броню. У жовтні 2012 року прийнята постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку складання переліку споживачів та їх обладнання, для якого має бути встановлена екологічна броня електропостачання», якою визначено додаткові вимоги до цього переліку, - повідомив Віктор Ємельяненко.

Під час наради було обговорено вимоги до складання переліку споживачів та їх обладнання, для якого має бути встановлена екологічна броня електропостачання в Запорізькій області, а також стан складання переліку підприємствами області відповідно до вимог чинного законодавства.

Також під час наради представники підприємств поінформували про те, на якому етапі знаходиться підготовка документації та скільки ще часу необхідно для її доопрацювання відповідно до встановлених вимог для включення об’єктів до переліку екологічної броні електропостачання.

- У підприємств області, на яких поширюється дія даної Постанови КМУ, головною проблемою є виділення окремих ліній електропередач. Необхідно, щоб ці підприємства підготували свої пропозиції щодо внесення змін до Постанови КМУ, які ми узагальнимо, розглянемо з іншими промисловими регіонами, і в підсумку надамо спільні пропозиції до Кабінету Міністрів України, - підсумував Віктор Ємельяненко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович