Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розроблено систему захисту населення та територій області від надзвичайних ситуацій

3 квітня 2013 - 16:23

Розроблено систему захисту населення та територій області від надзвичайних ситуацій

Затверджено обласну цільову  Програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013-2017 роки, розроблену Департаментом з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.

Мета програми - послідовне зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, підвищення рівня безпеки населення та захищеності територій від наслідків таких ситуацій.

Як повідомив директор Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Шлея, Програмою передбачено здійснення першочергових заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій за низкою напрямів, серед яких: запобігання виникненню та ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій на об'єктах і територіях, які характеризуються незадовільним техногенним та екологічним станом, очищення територій від вибухонебезпечних предметів, реабілітація територій, забруднених внаслідок військової діяльності, матеріально-технічне переоснащення органів управління та сил цивільного захисту, забезпечення  непрацюючого населення засобами захисту органів дихання  від небезпечних хімічних речовин тощо.

Програмою передбачено здійснення протизсувного захисту територій, берегоукріплення Азовського моря та інших водних об'єктів, удосконалення системи контролю за греблями гідроспоруд, створення автоматизованої системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення на  хімічно небезпечних об'єктах, приведення в екологічно безпечний стан забрудненої території баз, арсеналів, складів боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, а також території військового аеродрому військової частини А3840 у  м.Мелітополь, створення обласного оперативного матеріального резерву для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації та надання невідкладної допомоги потерпілим та інше.

Орієнтовний обсяг фінансування заходів Програми (до 2017 року включно) становить 239,8 млн. грн., з них за рахунок державного бюджету – 164,3 млн. грн., обласного бюджету – 45,4 млн. грн., місцевих бюджетів – 30,1 млн. грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят