Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «При визначенні місця встановлення пам’ятника ліквідаторам катастрофи на ЧАЕС перш за все враховуватиметься позиція чорнобильців»

4 квітня 2013 - 10:37

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду щодо встановлення у м.Запоріжжя пам’ятника ліквідаторам Чорнобильської катастрофи.

У заході взяли участь представники обласної та міської влади м.Запоріжжя, а також чорнобильських організацій області.

- Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко поставив перед нами конкретне завдання: знайти спільні шляхи вирішення питання щодо встановлення в Запоріжжі пам’ятника ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. Ми повинні врахувати позицію не лише міської влади а й, перш за все, самих чорнобильців, - зазначив Віктор Ємельяненко.

За словами заступника міського голови м.Запоріжжя Сергія Гладченка, в Запоріжжі вже є сквер чорнобильців у Ленінському районі, а також пам’ятний знак та «Фонтан життя» на пл.Маяковського, присвячені ліквідаторам катастрофи на ЧАЕС. Також розглядалася можливість встановлення пам’ятника в сквері чорнобильцям у Ленінському районі, але з цим варіантом не погоджуються самі чорнобильці.

Ліквідаторів Чорнобильської катастрофи не влаштовує, що на пл.Маяковського постійно проходять масові гуляння та фестивалі, що є неприпустимим для місця, де вшановується пам’ять загиблих. Тому вони просять, щоб пам’ятник було встановлено на Алеї трудової слави, і це – їх одностайна позиція. Більше того, ліквідатори катастрофи на ЧАЕС згодні прибрати пам’ятний знак на пл.Маяковського, але лише за умови встановлення пам’ятника на Алеї трудової слави.

Підбиваючи підсумки наради, Віктор Ємельяненко зазначив, що в найближчі дні буде прийнято остаточне рішення щодо місця встановлення пам’ятника, і можна буде розпочинати підготовчі роботи.

- Це питання знаходиться на особистому контролі Олександра Пеклушенка, і при остаточному визначенні місця встановлення пам’ятника перш за все враховуватиметься позиція чорнобильців. Переконаний, що пам’ятник має знаходитися в центрі м.Запоріжжя, і варіант з Алеєю трудової слави є чи не найкращим, - підсумував посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович