Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відкрито діагностичний центр європейського рівня

4 квітня 2013 - 14:40

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у відкритті сучасного діагностичного центру «Глобал Діагностик», який, за оцінками фахівців, стане одним з найкращих в Україні.

Як розповів директор ТОВ «Діагностичний центр «Глобал Діагностик» Олександр Павленко, лабораторія обладнана унікальною апаратурою, що дозволить якісно діагностувати широкий спектр захворювань у дуже стислі терміни.  Деякі зразки обладнання лідерів світового лабораторного ринку представлено в Україні вперше.

- Унікальність цього діагностичного центру пов’язана не лише з наявністю найсучаснішого обладнання. Увесь процес роботи лабораторії автоматизований. Оператор, кожен працівник лабораторії має можливість спостерігати за рухом біологічного матеріалу – з моменту забору аналізу до моменту його отримання. Пацієнт також має можливість отримати результати аналізу за допомогою унікального пароля через Інтернет, наприклад, електронною поштою, - розповів Олександр Павленко.

За словами керівника діагностичного центру, якщо раніше отримання результату доводилося чекати декілька годин, то завдяки використанню новітніх технологій нова лабораторія має можливість проводити до 100 тестів на годину. В діагностичному центрі буде проводитися до 600 різновидів аналізів, і в подальшому ця цифра буде лише збільшуватися. Також лабораторія має унікальну службу доставки – цілий парк нових автомобілів, оснащених охолоджуючими установками та спеціальними боксами.

Як відзначив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, реалізація цього проекту надасть можливість регіону зробити стрімкий прорив у напрямку підвищення якості медичних послуг для жителів Запорізької області.

- Це те, що необхідно саме Запоріжжю. Це речі, пов’язані з діагностикою алергічних захворювань, онкології, діабету… І все це в найкоротший термін та з вірно вибудованою логістикою. Отже у контексті тих завдань, що сьогодні стоять перед запорізькою областю у напрямку модернізації медицини, ми зробили серйозний прорив, - наголосив очільник регіону.

За словами Олександра Пеклушенка, з керівництвом діагностичного центру вже досягнуто домовленості про соціальний аспект роботи лабораторії.

- Люди соціально незахищені, з малим достатком, зможуть за квотою міста та області отримувати аналізи в цій лабораторії безкоштовно, - повідомив голова облдержадміністрації.

Олександр Пеклушенко сказав, що найближчим часом у облдержадміністрації планується проведення колегії облдержадміністрації за участю Міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової.  Під час цього засідання представники влади та фахівці медичної галузі обговорять актуальні проблеми реалізації реформи системи охорони здоров’я в Запорізькій області.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками