Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Влада та громадськість повинні об’єднатися навколо головного – патріотизму до Запорізького краю»

4 квітня 2013 - 17:19

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з членами Громадської ради при ОДА, привітав новообраного голову ради Олександра Бабича, а також обговорив з представниками громадських організацій концепцію подальшої співпраці.

- Сьогодні дуже важливий день, адже лише пару годин тому обрано голову Громадської ради при облдержадміністрації. Нині громадськість вийшла на високий рівень довіри засобів масової інформації, працедавців та влади. Але це не означає, що громадські організації повинні йти на подвиги, якщо цього ніхто не потребує, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Керівник області навів приклад: останнім часом до нього часто звертаються за коментарями щодо розробки залізорудного родовища поблизу м.Гуляйполе, проти якого виступає громада.

- Нині в Гуляйпільському районі не розпочато жодних процесів, адже вони неможливі, поки з цим не погодиться громада. Влада ніколи не обиратиме між людьми та інвесторами, ми завжди будемо дотримуватися позиції жителів регіону. І якщо інвестор не зможе переконати людей, що це виробництво дійсно необхідне, це означає тільки те, що йому там не місце. Наразі перед інвестором стоїть головне завдання - зібрати місцевих жителів та аргументовано їм довести доцільність цих робіт. У іншому ж випадку йому доведеться відмовитися від цієї ініціативи. Звісно, влада зацікавлена в інвестиціях, і для цього було прийнято відповідне рішення облради – щоб відкрити дорогу до цього процесу, але тільки за згоди громади. Ніхто не розпочав там жодні роботи, але вже з’явилися активісти, які захищають людей від інвесторів. Не треба рватися в герої, якщо в цьому немає сенсу. Це псевдоактивісти, які відволікають та дратують людей, адже наша позиція незмінна: ми - на боці громади, - запевнив Олександр Пеклушенко.

Також голова облдержадміністрації зазначив, що головна мета співпраці органів влади з громадськими організаціями – це поліпшення життя запоріжців

- Громадські організації володіють колосальною інформацією та потужним інтелектом активістів, і за рахунок цього нам спільними зусиллями необхідно відпрацьовувати напрямки, які допоможуть запобігти допущенню помилок та знайти найкоротше вирішення  проблем. У цьому ключі я б хотів, щоб громадськість долучилася до  реформування місцевого самоврядування, адже головна мета реформи – це справедливість. Більше коштів мають отримувати ті регіони, які більше працюють, адже саме промислові регіони мають значно більше екологічне навантаження, наші люди живуть менше, ніж жителі інших регіонів, у нас  слабкіше здоров’я, ми маємо більше проблем соціального характеру. Тож ми всі разом маємо відстоювати інтереси нашого краю, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Підбиваючи підсумки, керівник області зазначив, що Запорізький край потрібний лише тим людям, які тут живуть, тож і влада, і громадськість повинні відстоювати інтереси регіону.

- Всі ми знаємо, що як назвеш корабель, так він і попливе. Так само і в розвитку регіону: як ми будемо чинити по відношенню до свого дому – рідного краю, так він і буде розвиватися. Якщо кожного дня ми будемо закладати по одній цеглині, за рік ми побудуємо цілий будинок, а за п’ять років – район. Але якщо ми будемо зневажливо ставитися до своєї домівки, і неважливо, яким чином: розмальовувати будинки чи реалізовувати себе за рахунок зневажливого ставлення до свого, рідного, нічого доброго ми в підсумку не отримаємо. Головне – не ставити особисті амбіції вище за громадські. Ми повинні об’єднатися навколо головного – патріотизму до Запорізького краю! – підсумував Олександр Пеклушенко.

Глава області привітав новообраного голову Громадської ради при ОДА Олександра Бабича, а також відповів на запитання членів Громадської ради при ОДА.

 

Управляння у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович