Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розвиток малого та середнього бізнесу в області забезпечить нова Комплексна програма

5 квітня 2013 - 15:08

Розвиток малого та середнього бізнесу в області забезпечить нова Комплексна програма

Вступила в дію регіональна Комплексна програма розвитку малого і середнього підприємництва на 2013-2014 роки, яка розроблена Департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації та затверджена обласною радою. До цієї роботи були залучені не тільки фахівці профільних управлінь обласної виконавчої влади, а й представники об’єднань та спілок підприємців, науковці, громадськість.

У Програмі визначено пріоритетні напрями, основні завдання та шляхи розвитку малого і середнього бізнесу, також прописані механізми їх реалізації.

Зокрема, серед основних завдань Програми є створення сприятливого бізнес-середовища, підвищення  конкурентоспроможності та інноваційності виробництва, забезпечення сталого розвитку підприємництва, а також збільшення його внеску в соціально-економічний розвиток Запорізького регіону.

У відповідності до цих завдань протягом двох років робота обласної влади  буде спрямована на забезпечення якісного, прозорого державного та муніципального регулювання; реформування державної регуляторної та дозвільної політики; зменшення втручання органів державного нагляду (контролю) в діяльність суб’єктів малого підприємництва; створення умов для отримання фінансово-кредитної та інвестиційної підтримки; розвиток інфраструктури підтримки малого і середнього бізнесу, в тому числі в малих містах та сільській місцевості тощо.

Особливість Програми полягає у проектному підході. Так, визначено сім перспективних проектів розвитку бізнесу, які   включені до заходів Програми за ініціативи представників спілок підприємців.

На реалізацію заходів Програми в обласному бюджеті на 2013 рік передбачено понад 5 млн. грн.

Чітко визначено в Програмі очікувані результати від реалізації її заходів. Зокрема, йдеться про створення  нових робочих місць, зменшення рівня безробіття, формування стабільного джерела доходів бюджету, насичення споживчого ринку якісними товарами і послугами для задоволення потреб населення.

За прогнозами  кількість малих підприємств має збільшитись з 18065 одиниць наявних у 2012 році до 18460 у 2014. Також прогнозується збільшення й кількості фізичних осіб – підприємців зі 105571 у 2012 до 106 тисяч  у 2014 році, тобто  по завершенні реалізації Програми.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді